Lees hier alles over Duurzame Dinsdag!

Lisanne
Lisanne van Schaik
dinsdag 28 augustus 2018, Geschatte leestijd: 1min

De eerste dinsdag van september staat beter bekend als Duurzame Dinsdag. Op deze dinsdag neemt het kabinet de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst. Deze koffer zit vol met honderden duurzame en innovatieve ideeën. Het beste, slimste of meest innovatieve idee maakt kans op een mooie prijs. Met als hoofdprijs de exclusieve mogelijkheid om de innovatie een extra boost te geven.

Wat is Duurzame Dinsdag?

Duurzame Dinsdag is bedoeld als podium voor alle soorten duurzame ideeën en initiatieven die je maar voor mogelijk houdt. Grote en kleine duurzame ideeën komen samen in de duurzame koffer. Je kunt hierbij denken aan ideeën van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid voor iedereen mogelijk is. Maar wat gebeurt er nu allemaal op deze speciale eerste dinsdag in september? Tijdens deze dag zijn er drie dingen van belang: het overhandigen van de Duurzame Dinsdag-koffer aan politiek Den Haag, het bekendmaken van de winnaars, de uitreiking van het duurzame lintje en het voorlezen van de duurzame troonrede. Daarnaast ontstaat een debat tussen burgers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, bedrijven en politici over duurzaamheid. 

Er zijn meerdere thema's: zoals circulaire economie, klimaat, energie, voedsel, mobiliteit, groen, techniek en sociale innovatie.

De koffer vol ideeën en initiatieven

Op deze dinsdag neemt de staatssecretaris de koffer boordevol initiatieven in ontvangst en krijgen we een paar ideeën uitgelicht. Ook reiken partners van Duurzame Dinsdag  prijzen uit. Er zijn prijzen te winnen op het gebied van klimaat, groen, energie en sociale duurzaamheid. Op deze manier krijgen de initiatiefnemers de kans om hun plan verder te ontwikkelen.

Het duurzame lintje

Niet alleen de duurzame ideeën krijgen een podium. Ook iemand die het duurzame lintje krijgt, krijgt een podium! Degene die dit duurzame lintje opgespeld krijgt, heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan een duurzame samenleving.

De duurzame troonrede

Een ander element van Duurzame Dinsdag is de voordracht van de duurzame troonrede. Voorgaande jaren is de troonrede opgesteld en voorgedragen door de nummer 1 uit de 'Duurzame top 100'.

Duurzaam = Solvari

Denk je aan duurzaam, dan denk je aan Solvari. Op ons wooninspiratieblog vind je alles over duurzaam wonen, de mooiste trends voor je woning en de beste bespaartips. Laat je dus vooral inspireren over duurzaam wonen met de blogposts van Solvari. Er zijn al 23 zeer diverse blogposts geschreven over dit mooie, uiteenlopende onderwerp. Benieuwd naar alle duurzaam wonen blogposts? Klik dan hier!