De leukste lampen voor iedere woonkamer!

Solvari
Solvari Blog
donderdag 22 april 2021, Geschatte leestijd: 1min

De woonkamer is misschien wel de woonruimte waarvan we het liefst willen dat deze er mooi uitziet. Om de woonkamer er zo mooi mogelijk uit te laten zien, dient deze ook met gevoel te zijn ingericht. Als alle componenten van de woonkamer met elkaar in balans zijn, dan wordt vaak het mooiste resultaat geboekt. Een van de meest onderbelichte componenten van de woonkamer inrichting is misschien wel de verlichting. In deze blog vertellen we je dan ook hoe je lampen in je woonkamer kunt gebruiken om je woonkamer nóg mooier te maken.

Lampen als interieur

Wat vaak vergeten wordt is dat de lampen ook gewoon kunnen functioneren als een prachtig stuk interieur. Een mooi voorbeeld hiervan zijn hanglampen. Een hanglamp is niet alleen functioneel van aard, maar kan ook echt iets toevoegen aan het interieur van de woonkamer. Dit komt doordat de lamp uit het plafond hangt en daardoor ook prominent in het zichtveld komt te hangen. 

Het is daarom tijdens het hanglamp kopen erg belangrijk om een hanglamp te kiezen die past bij de rest van het interieur. De lamp zal dan sneller voelen als een kloppende toevoeging in de rest van de woonkamer. Van alle lampen zal de hanglamp het meest voelen als interieur. De staande lamp is echter ook een lamp die erg op kan vallen. Het hangt er bij de staande lamp echter veel meer vanaf waar deze geplaatst wordt. Als deze in een hoekje wordt weggestopt dan zal deze bijvoorbeeld veel minder opvallen dan wanneer deze prominent geplaatst wordt.

Functionele lampen

Functionele lampen zijn lampen die louter voor het licht geplaatst worden. Het licht uit de lamp fungeert als hoofdverlichting in de woonkamer of om specifieke stukken interieur te accentueren. Bij de functionele lampen is het licht dat uit de lamp komt dan ook belangrijker dan het uiterlijk van de lamp. 

Bij functionele lampen denken we eerder aan spotjes in het plafond, of een staande lamp die ergens achter wordt geplaatst en enkel dient als verlichting van het stuk interieur waar de lamp achter geplaatst wordt.Gerelateerde artikelen