Meer comfort, minder geld uitgeven

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 03 september 2015, Geschatte leestijd: 1min

Vloerisolatie zorgt voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Het is dan ook niet gek dat uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat mensen met vloerisolatie er erg tevreden over zijn. We leggen je in deze blog uit waarom vloerisolatie het waard is om in te investeren!

Vloeren kunnen op verschillende manieren geïsoleerd worden. Gelukkig is een complete verbouwing niet nodig! De vloer is meestal in één dag geïsoleerd en dat gebeurt allemaal zonder rommel. Meestal kan de vloer van onderaf geïsoleerd worden. Zodra de vloer geïsoleerd is, ontsnapt er minder warmte uit huis. Hierdoor hoeft de ketel minder hard te werken en bespaar je automatisch energie. Die besparing komt gemiddeld neer op 200 euro per jaar. De opbrengst van vloerisolatie is vergelijkbaar met maar liefst acht procent rente op een spaarrekening.

Voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat het in huis minder tocht. Wat ons betreft al een flinke verbetering van het wooncomfort! De warmte in huis wordt beter verdeeld en je hebt geen last meer van vocht uit je kruipruimte.

Wat betaal je voor vloerisolatie?

Gemiddeld betaal je rond de €30 voor het isoleren van een vierkante meter vloer. Dat komt voor een gemiddelde woning neer op een totaalbedrag tussen de €1.100 en €3.500. Er kunnen grote verschillen zitten tussen de prijzen, dus zorg dat je niet de hoofdprijs betaalt door meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Hoelang duurt het voordat je je investering hebt terugverdiend?

Een exacte tijd kunnen we niet noemen, maar ga er vanuit dat je je investering in vloerisolatie in zo’n 5 jaar hebt terugverdiend. De terugverdientijd wordt bepaald door de prijs die je betaald hebt en wat je per jaar bespaart. Alles wat je bespaart nadat je je investering hebt terugverdiend, is pure winst! En mocht je je huis willen gaan verkopen, bedenk dan dat vloerisolatie de waarde van je huis flink verhoogt.

Korting op vloerisolatie

Is je woning minimaal twee jaar oud? Dan heb je mazzel! Je betaalt dan maar 6% btw over de arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatiemateriaal als glaswol, steenwol, piepschuim en isolatieglas.

Ben je enthousiast over vloerisolatie en wil je nu weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Ontdek je investering, je besparingen en je voordelen door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen!

Vergelijk gratis offertes