Meer ruimte op zolder? Ontdek hier de voordelen van een dakkapel!

Michelle
Michelle Huynh
maandag 21 januari 2019, Geschatte leestijd: 1min

Is jouw nieuwe voornemen om iets te doen aan je zolder? Dan is vandaag de dag! Wist je dat je van jouw rommelzolder, een mooie slaapkamer kan maken? De zolder is meestal een grote maar beperkte ruimte en gebruiken veel mensen als opslag. Het is tegenwoordig een trend om een dakkapel te kiezen. Benieuwd naar de voordelen van een dakkapel? Lees gauw de onderstaande tips en laat je verleiden om meer ruimte te creëren!

Meer ruimte

Een dakkapel geeft nieuwe mogelijkheden voor de zolder en zorgt voor extra vloeroppervlak. Op veel zolders komen schuine daken voor, waardoor de ruimte beperkt is. Als je meer ruimte nodig hebt, dan is een dakkapel een ideale oplossing. De zolder is nu eventueel geschikt voor een nieuwe studeerkamer of slaapkamer.

Meer licht

Wil je meer licht op zolder, dan is een dakkapel een goede optie. De zolder is vaak de donkerste ruimte van het huis. Je kan ervoor kiezen om extra lampen te hangen, maar dat is niet hetzelfde als daglicht. Daarnaast is daglicht niet alleen prettig, maar ook gezond en van belang voor de aanmaak van vitaminen. Je verandert van een donkere kamer of rommelzolder in een grote lichte ruimte.

Energiebesparing

De zolder is vaak donker, maar bij het plaatsen van een dakkapel heb je extra lichtinval gecreëerd. Hierdoor hoef je minder vaak de lamp aan te zetten en bespaar je energie. Tevens is het op zolder regelmatig koud omdat hier geen zonlicht binnenkomt. Door een dakkapel komt er meer warmte binnen en kun je de verwarming een paar graadjes lager zetten. Dit is goed voor het milieu en jouw portemonnee.

Hogere verkoopwaarde

Door extra vierkante meters woonruimte stijgt de waarde van je woning. De waarde van je woning is deels gebaseerd op de grootte van het huis. Er zijn dus niet alleen praktische redenen waarom je voor een dakkapel kan kiezen, maar financieel levert het veel voordelen op wanneer je je woning wilt verkopen.

Weinig onderhoud nodig

Een dakkapel kan bestaan uit kunststof of hout. Kies je voor een kunststof dakkapel, dan heeft het weinig onderhoud nodig. Een kunststof dakkapel is opgebouwd uit onderhoudsarme materialen met een lange levensduur. Wanneer je kiest voor een houten variant, is er enigszins meer onderhoud nodig.

Een dakkapel heeft vele voordelen. Ben je na deze tips ervan overtuigd om een dakkapel aan te schaffen of ben je dat binnenkort van plan? Vraag nu een gratis offerte aan via Solvari voor de aanschaf van jouw dakkapel!