Met deze tips maak je het verkopen van je huis een stuk makkelijker!

Michelle
Michelle Huynh
maandag 19 november 2018, Geschatte leestijd: 3min

Binnenkort je huis verkopen? Je wil het liefst dat dit snel gebeurd, zorgeloos en voor de beste prijs. Om kansen bij je potentiële kopers te vergroten, kan je een aantal aanpassingen in je huis doen. Wil je weten hoe je dit het beste doet? Met deze onderstaande tips maken we je het verkopen van je huis een stuk makkelijker.

Bepaal de juiste vraagprijs

Bij een huis verkopen, begint het verkoopproces bij het stellen van de juiste vraagprijs. We willen allemaal verdienen aan ons huis, zorg daarom voor een scherpe verkoopprijs. Neem een prijs aan waar je zelf tevreden mee bent, maar ook dat je het huis weg kan krijgen. Een te hoge of lage vraagprijs is ook niet gewenst. Laat je goed adviseren door een makelaar die zijn omgeving het beste kent en op de hoogte is van actuele verkoopprijzen van omliggende huizen.

Goed onderhouden van je huis

De meeste mensen komen het liefst in een huis met een warme sfeer en waar je weinig hoeft te doen. Het zijn vaak de kleine dingetjes die bij kopers opvallen wanneer ze het huis gaan bezichtigen. Heb je nog een lelijk plekje op de muur, ga met verf er nog overheen. Ergens een stuk plint dat mist? Plak het er nog op. Niet alleen de binnenkant van je huis verkoopt maar ook de buitenkant. Loop een rondje om het huis en ga er van een afstandje naar kijken. Wat valt je op? Wanneer mensen op zoek zijn naar een huis, rijden ze vaak een rondje in een bepaalde buurt. Dit is de eerste indruk die ze krijgen van je woning. Maar ook de voortuin is van belang, zorg dat je voortuin netjes is, aangezien dat een binnenkomer is. Wat onkruid weghalen en nieuwe bloemetjes in een mandje zetten, doet al veel wonderen. Zorg voor een goede onderhoud, dit verkoopt namelijk je huis ook sneller.

Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is

Zorg dat je huis opgeruimd is, gooi weg wat weg moet en ruim rondslingerende spulletjes op. Onnodige rommeltjes kunnen weg en zorg dat de benodigde interieur items aanwezig zijn. Ruim niet alleen alles goed op, maar maak ook schoon. Een schoon huis maakt nu eenmaal warmere gevoelens los bij de kijker. Wat voor jou schoon is, kan voor een ander een afknapper zijn. Je kan bijvoorbeeld je ramen en kozijnen binnen schoonmaken, blaadjes weghalen uit je dakgoot en zorgen dat er geen stofnesten in de hoekjes zijn.


Maak goede foto’s

Waar de meeste potentiële kopers benieuwd naar zijn, zijn toch wel de foto’s van de woning.

Een goede, complete set aan foto’s is van groot belang, bij een woning is een fotoreportage het meest bekeken onderdeel van een woningpresentatie. Licht en ruimte spelen een belangrijke rol bij het maken van foto’s. De foto’s moeten realistisch uitzien, niet te groot en niet te klein. Een koper wil vooral zien hoe het huis in vorm is en hoe groot de kamers zijn. Maak daarom zelf foto’s of huur een fotograaf in. De foto’s zijn een binnenkomer, pas daarna gaan mensen de advertentie lezen.

Fraaie en neutrale woning

Mensen houden van rust. Heb je drukke of felle muren, denk erover na om het te laten schilderen. Als je vindt dat een koeienvel op de grond goed bij de inrichting past, is de kans heel klein dat een potentiële koper dezelfde smaak heeft als jou. Maak daarom je woning zo neutraal mogelijk. In neutrale kleuren kunnen de meeste mensen zich vinden. Kijk voor meer inspiratie eens op onze Solvari Pinterest!

Social media

Social media is in deze tijd niet meer weg te denken. Bijna iedereen heeft Facebook of Instagram. Social media heeft immers een groot bereik en daarom is het slim om je huis op je eigen pagina te zetten, en vooral niet vergeten om te vragen of mensen het delen. Op Facebook zijn er ook groepen die huizen willen delen die te koop staan in een bepaald gebied. Maak dus gebruik van gratis reclame!

Met deze tips hopen we dat je je woning snel kan verkopen met behulp van een paar kleine aanpassingen. Heb je hulp nodig bij het onderhouden van je huis door bijvoorbeeld schilderwerken, kozijnen plaatsen of andere klussen die je uit wil voeren. Via Solvari ontvang je gratis en vrijblijvend offertes!