Onkruid laten verwijderen door een robot

Ben je fan van gadgets en minder groot fan van dat onkruid wieden? Dan is deze robot precies wat je nodig hebt. Ze zeggen dat onkruid niet vergaat, maar daar brengt de Tertill verandering in. 

Oké, ik geef het meteen toe: ik heb geen groene vingers. Dat heb je in de blogpost over het zomerse interieur ook al kunnen lezen. Maar heb jij wél groene vingers en een hekel aan onkruid? Dan is deze robotonkruidverwijderaar je heilige graal. (Ook voor mensen zonder groene vingers trouwens, want ik ben dus het liefst helemaal niet bezig met mijn tuin...) 

Een geniale uitvinding, maar hoe werkt de Tertill?

De robotstofzuiger vind ik al een grandioze uitvinding en ik word hier nog veel blijer van. De Tertill werkt op zonne-energie, dus je hebt ook geen omkijken naar het opladen. Eenmaal weer opgeladen gaat de robot gewoon verder waar hij gebleven was. Hoe hij weet wat onkruid is? Alles wat volgens de sensoren op onkruid lijkt, hakt 'ie weg. Let dus wel op als je moestuiniert, want dan zou je je groenten wel eens op de verkeerde manier in de pan kunnen hakken. De oplossing is dan om een border rond de plantjes te zetten, zodat de Tertill ze ongeschonden laat. Zet de robotonkruidverwijderaar ook niet in je voortuin, want dan ben je hem zonder de kortste keren van je gadget af. Dit ding gaat maar door! ;-) Als het onkruid is weggehakt, kan het niet meer groeien en sterft het vanzelf af. Onkruid vergaat dus wél.

Wat kost de robotonkruidverwijderaar Tertill?

Momenteel kost dit geweldige speeltje 225 dollar. Best betaalbaar als je bedenkt dat je vanuit je luie stoel kan bekijken hoe dit ding het vuile werk voor je opknapt. Helaas moeten we je wel vertellen dat je nu alleen vanuit de Verenigde Staten kan bestellen. Hopelijk verandert dat in de toekomst nog. Of je moet een mooie vakantie boeken of een bekende die in de VS komt lief aankijken.