Opruimtips voor meer rust in je leven

Johan
Johan Hazenbroek
woensdag 08 juli 2015, Geschatte leestijd: 1min

Minimalisme is, voor sommige mensen, een manier van leven. Wij zijn groot fan van minimalisme, maar we weten ook dat er in een huis geleefd wordt. Onze huizen zijn namelijk ook niet leeg. Maar hoe kan je van opruimen een plezier maken?

In de loop der jaren verzamel je steeds meer spullen. En opruimen blijft lastig want ja, wat doe je met cadeaus die je eigenlijk niet durft weg te gooien omdat je ze ooit van je oma of je beste vriend hebt gekregen? Van die spullen met gevoelswaarde. Of spullen die ooit een rib uit je lijf waren. Zonde om weg te gooien. Toch? Daarom geven we je enkele tips mee om je huis (en hoofd) op te ruimen!

Wandpanelen

Wandpanelen zijn hip. Denk bijvoorbeeld aan gazen panelen. Speels en goedkoop! Geef bonnetjes, foto’s, kaarten, notities, sleutels en je (zonne)bril een plek. Orden het en klaar ben je.

Kratten aan de muur

Opruimen achter een kastdeur is verleden tijd, we bundelen graag spullen en stellen deze tentoon in de vorm van stillevens. Kratten zijn een perfect hulpmiddel omdat het stiekem twee planken zijn en eenvoudig in gebruik. Je kan ze verticaal neerzetten, horizontaal of als je dat durft: een combinatie van beide. Ophangen is ook een goed idee om ruimte te scheppen. Fruitkisten doen het op het moment erg goed binnen de industriële en landelijke woonstijl. Maar denk ook aan wijndozen en lades. Keus genoeg!

Out of the box

Durf in creatieve oplossingen te denken, zoals stoelen waar de opbergruimte in het ontwerp is meegenomen. Altijd alles binnen handbereik!