Praktische tips om energie te besparen in jouw huis

Danny
Danny Bijl
dinsdag 22 augustus 2017, Geschatte leestijd: 2min

Met een eigen huis kun je het helaas niet omzeilen. Je energierekening. Die wordt gewoon elke maand weer afgeschreven. Als je geluk hebt hoef je aan het einde van jouw contractjaar niets terug te betalen. En als je écht een geluksvogel bent krijg je zelfs geld terug als je minder energie hebt verbruikt dan het vaste bedrag dat je betaald hebt.

Om energie te besparen kun je natuurlijk je hele huis aan een isolatie-sessie onderwerpen. Dat gaat je zeker wat opleveren maar vraagt helaas ook eerst een investering.

Om te beginnen kun je ook eerst deze super praktische tips toepassen om direct te besparen op je energierekening. 

1. Hang je was op

De droger is één van de grootste energievreters van je huishouden. Vooral als je nog een ouder exemplaar hebt. Dus was je vuile handeltje op 30 graden en hang het daarna op aan een rek. Zet het rek buiten en je zult zien, het is zo droog.

2. Water nodig voor koken? Gebruik de waterkoker

Gas is de grootste kostenpost op je energierekening. Het is veel duurder dan elektriciteit. Ben je dus van plan om vanavond een lekkere pasta te koken? Kook het water dan eerst in de waterkoker en giet het daarna in de pan om verder te koken. Dat scheelt je een hoop gas.

3. Samen douchen

Douche samen met je partner en/of kinderen. Oké die laatste komen natuurlijk op een leeftijd dat ze dat niet meer willen maar als je kleine kinderen hebt kan het prima! Samen een kwartier douchen is toch minder dan allemaal afzonderlijk 10 minuten. Leg de avond van tevoren ieders schone kleren klaar in de douche en begin de dag ‘s morgens met een fris gezin. 

4. Ingevroren maaltijden in de koelkast leggen

Vries jij de restjes van je maaltijden ook in? Heel goed! Leg de deze prakjes de avond voordat je ze wilt eten vast in de koelkast om te ontdooien. Op deze manier profiteer je twee keer. Je koelkast hoeft minder vermogen te leveren om te koelen met dit ijspakketje en jij hoeft je maaltijd de volgende dag minder lang op te warmen als het is ontdooid. 

5. Overstappen van energieleverancier

Geen tip waarmee je bespaart op je energieverbruik maar wél op je energiekosten. Als je jaarlijks de energietarieven van alle energieleveranciers vergelijkt en overstapt naar de goedkoopste energieleverancier bespaar je veel geld. Je profiteert dan namelijk altijd van de welkom kortingen die energieleveranciers aanbieden aan hun nieuwe klanten. De keuze welke energieleverancier je kiest is volledig aan jou. Vind je de goedkoopste belangrijk of de groenste? De overstap wordt met een energievergelijker volledig voor je geregeld. Makkelijk geld besparen dus!


Dit is een samenwerking met energieleveranciers.nl 


Gerelateerde artikelen