Recordaantal zonnepanelen in Nederland

Lisanne
Lisanne van Schaik
dinsdag 20 februari 2018, Geschatte leestijd: 3min

Zonnepanelen zijn voordelig om te hebben. Het aantal eigenaren van zonnepanelen is afgelopen jaren dan ook flink gestegen! Zeker als je ze combineert met goede isolatie van je woning, leveren ze veel op. Door slim te investeren, bespaar je op de langere termijn flink wat geld. Bovendien is het goed voor het milieu!

12 miljoen zonnepanelen

Anno 2018 zijn er 12 miljoen zonnepanelen en de verwachting is dat dit er nog veel meer gaan worden. We wekken nu ongeveer twee procent van onze energiebehoefte op met deze zonnepanelen. Dat is al heel goed nieuws, maar er moeten nog aardig wat zonnepanelen bij voordat we ál onze energie op een duurzame manier opwekken. Wil je ontdekken waar jijzelf kan beginnen met het besparen van energie? In de blogpost "Energie besparen doe je nu: de beste tips" lees je hier meer over!

Help het recordaantal zonnepanelen omhoog door zelf panelen aan te schaffen!

Gemiddeld passen op een dak 12 zonnepanelen. Deze panelen leveren ongeveer 80% van het gemiddelde energieverbruik van een gezin. Zelfs als je huis niet optimaal staat ten opzichte van de zon, zijn zonnepanelen vaak nog een verstandig idee. Je verdient deze zonnepanelen namelijk al vrij snel terug, waardoor je in de jaren later pure winst maakt. De prijs om zonnepanelen aan te schaffen, daalde de afgelopen jaren flink, dus het is nu hét moment om zonnepanelen aan te schaffen. Benieuwd naar zonnepaneeloffertes op maat? Ontvang via Solvari gratis en vrijblijvend maximaal 5 offertes van zonnepaneleninstallateurs in jouw regio.

Solvari calculator zonnepanelen

Veel mensen hebben geen idee wat zonnepanelen precies opleveren. Ben je benieuwd wat jij jaarlijks overhoudt als de panelen op jouw dak liggen? Met het bespaaradvies van Solvari weet je in vijf klikken precies wat je bespaart met zonnepanelen! Lees hier meer over het gratis bespaaradvies of klik op de afbeelding. Of wil je liever een adviesgesprek met één van onze experts om te ontdekken waarop jij nog meer kan besparen? Plan direct je gratis en vrijblijvende gesprek in!

Financiering en de prijs van zonnepanelen

Er zijn geen vaste prijzen voor het plaatsen van zonnepanelen. De zonnepanelenprijs hangt af van de specialist die ze plaatst. Daarnaast hebben meerdere gemeentes een aparte subsidieregeling. Subsidies voor energiebesparing kan je nagaan op energiesubsidiewijzer.nl. Hiermee kun je het bedrag lenen tegen een bijzonder lage rente. Er zijn meerdere regelingen die het financieren van zonnepanelen nog aantrekkelijker maken.

Btw-regeling zonnepanelen

Vanuit de overheid is er geen landelijke subsidie beschikbaar. Het betere nieuws: er is wel een fijne btw-regeling als je zonnepanelen koopt of zelfs al gekocht hebt. Je kan namelijk de btw over je zonnepanelen gewoon terugkrijgen van de Belastingdienst! Met de teruggave van de btw is je investering in zonnepanelen nóg aantrekkelijker. Je terugverdientijd verkort enorm. En aan wat voor btw-bedrag je moet denken? Je kan rekening houden met een teruggave van €800 btw op 10 zonnepanelen. Het loont dus echt om de btw op zonnepanelen terug te vragen aan de Belastingdienst en het is zo gebeurd.

Het financieren van zonnepanelen

Wil je ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor het financieren van zonnepanelen? Vraag dan een persoonlijke lening bij Freo aan.

Zonnepanelen leasen

Sinds kort kun je via Solvari ook zonnepanelen leasen. Hierbij hoef je de zonnepanelen zelf niet te aan te schaffen. Je betaalt alleen een vast maandbedrag voor de huur van deze panelen. Zonnepanelen leveren bijna altijd meer energie op dan dat ze kosten in het maandbedrag. Dus ook als je zonnepanelen huurt, zijn de voordelen groot. In de zomer zullen de zonnepanelen wel meer opleveren dan in de winter, maar in totaal kun je over het hele jaar toch over een interessante besparing spreken. 

Zonnepanelen huren

Geef bij ons aan dat je ook offertes voor zonnepanelen leasen wilt ontvangen, op deze manier bespaar namelijk op je energierekening zonder vooraf te investeren.

Zonnepanelen in combinatie met een zonneboiler

Als mensen zonnepanelen aanschaffen kiezen ze ook vaak voor een zonneboiler. Een zonneboiler werkt met een watersysteem op het dak. Kan je gewoon naast de zonnepanelen laten plaatsen! De zonneboiler vangt water op en dit warmt de zon op. Hierna geeft de zonneboiler de warmte af aan het water in je verwarmingssysteem. Zelfs in de winter haal je hier rendement uit!

Wist je dat een zonneboiler op elektriciteit werkt? Door de elektriciteit van de zonnepanelen te gebruiken, haal je echt het uiterste uit zonne-energie! 

Ben je nu benieuwd geworden wat eigenlijk het belang is van een duurzaam huis? Lees dan de blogpost van Lenneke: 'Wat is nou eigenlijk het belang van een duurzaam huis?'