Shutters: mooie, praktische en trendy zonwering!

Wesley
Wesley Goes
woensdag 03 mei 2017, Geschatte leestijd: 1min

Het leven is altijd een stuk mooier als de zon schijnt! Tenzij je lekker op de bank wil ontspannen en je constant met je ogen moet knijpen, omdat je precies de zon in je gezicht hebt schijnen. Zonwering hoort bij het voorjaar en de zomer en in deze blogpost lees je alles over dé trend op het gebied van zonwering in 2017: shutters! Niet alleen handig, ook ontzettend mooi.

Ontstaan van de shutters

Shutters lijken misschien helemaal van deze tijd, maar zijn in werkelijkheid al eeuwenoud. Deze stijlvolle manier van zonwering werd namelijk al gebruikt in de Middeleeuwen. Met name in het Middellandse Zeegebied waren de shutters erg populair. De shutters waren destijds zo in trek vanwege hun meerdere functies. Shutters bieden niet alleen verduistering, ze bieden ook privacy, houden insecten en andere beesten buiten en beschermen tegen de regen. Later toen ramen vaker werden voorzien van glas kregen de shutters een meer decoratieve functie.

Wat shutters zo mooi maken

Shutters hebben een zonwerende, isolerende en decoratieve werking. Daardoor voegen shutters waarde toe aan het woonklimaat, door het behouden van de binnentemperatuur. Shutters hebben een erg stijlvolle en moderne uitstraling. Daarbij kan je de mate van lichtinval zelf bepalen, door het verstellen van de lamellen.

Voordelen shutters

Waar mensen vaak zonwering, raamdecoratie en gordijnen nodig hebben om iets te creëren dat naar hun wens is, kan dat allemaal samengevoegd worden tot alleen shutters. Ze werken namelijk zonwerend, hebben een mooie uitstraling en verduisteren de woonruimte als je ze dicht doet. Daarbij hebben shutters weinig onderhoud nodig en zijn shutters makkelijk te reinigen. Stof heeft namelijk geen grip op de lamellen en is hierdoor makkelijk te verwijderen.

Verschillende soorten shutters

Shutters zijn er in allerlei materialen, kleuren en maten. Zo zijn er shutters met dikke en dunne panelen, shutters met een moderne, gladde uitstraling en een meer landelijke, ruwe uitstraling. Daarbij kan je de kleur bepalen die bij jou en jouw woning past. De shutters zijn dus helemaal af te stemmen op jouw woning en het interieur.

Daarnaast kan je kiezen uit verschillende vormen van shutters. Zo zijn er scharnierende shutters die naar een kant openklappen, vouwrails, schuifrails of 180-graden-shutters. Ook kan je kiezen of je de bedieningslat zichtbaar houdt of onzichtbaar. Je kan ook een foto of print laten verwerken in de shutters. Oh, en shutters zijn ook mogelijk op openslaande deuren.

Meer informatie over shutters?

Wil je meer informatie over shutters? De bij ons aangesloten specialisten geven je graag gratis en vrijblijvend advies, informatie en natuurlijk prijsoverzichten. Zo weet jij precies wat voor mogelijkheden je hebt, wat het kost en, doordat je niet zelf hoeft op te meten, weet je ook zeker dat ze mooi geplaatst worden.Gerelateerde artikelen