Simpel je huis opknappen doe je zo

Lenneke
Lenneke Manschot
donderdag 26 januari 2017, Geschatte leestijd: 4min

Van nieuwe dingen in huis worden we blij! Steeds vaker kiezen we ervoor niet te verhuizen, maar de huidige woning op te knappen. Met een paar veranderingen ben je al snel in de buurt van je droomhuis.

Je eigen huis onderhouden is best wel een ding. Het kan een hoop geld kosten, maar het kan ook met een klein budget. Tegenwoordig pakken we veranderingen in huis planmatig en structureel aan en weten we precies wat we willen. Veel consumenten willen wel graag specialisten inschakelen voor advies en goed werk. In deze blogpost geef ik je wat ideeën voor het opknappen van je huis!

Je huis opknappen met weinig geld

Heb je geen budget, maar zie je wel wat dingen in huis die opgeknapt kunnen worden? Bijvoorbeeld behang dat loslaat of meubelen die er niet meer zo goed uitzien? Er is een hoop dat je zelf kan doen, als je niet net als ik twee linkerhanden hebt, maar wel geduld.

Loszittend behang verhelpen

Ben je nog tevreden met je behang, afgezien van wat loslatende stukken? Je kan dit zelf verhelpen! Je hebt nodig: een behangroller, een (vochtige) doek of spons, roerhout, een stuk dun karton van 2 centimeter breed, een plamuurmes en behangplaksel. Je doet het volgende: steek het plamuurmes onder de rand en maak het behang dat niet goed vastzit voorzichtig los. Let op dat je het plamuurmes dicht tegen de muur houdt en dat je niet door je behang steekt. Maak wat behangplaksel (het mag dikker zijn dan wanneer je bij ‘normaal behangen’ zou doen) en doop hier je stuk karton in. Met dit karton kan je voorzichtig het plaksel onder het losse behang smeren én op de muur. Nu kan je het behang weer op zijn plek duwen. Veeg de overgebleven lijm weg en rol met je behangroller over de naad om te zorgen dat het goed hecht. Gebruik je (vochtige) doek of spons om te zorgen dat alle lijm netjes weg is. Let op: niet op alle soorten behang kan je een vochtige doek gebruiken, dus test dit eerst op een onopvallende plek.

Houten meubelen herstellen

Als je een houten tafel of kast hebt, weet je waarschijnlijk als geen ander dat hier snel beschadigingen op kunnen ontstaan. Je kan het zelf verhelpen als de beschadiging niet al te groot is. Je hebt een hobbymes, een plamuurmes, een penseel, een doekje en een reparatie wasstaaf (in de lichtste tint van het beschadigde hout), olieverf (in de donkerste tint van het hout), spuitlak en wasbenzine nodig. En wat precisie. Wil je de lichte beschadiging herstellen, begin dan met het schoonmaken van de beschadiging. Je kan dit doen met een mes en maak het vetvrij met een doekje dat niet pluist. Verwarm de was tot het smelt en druppel dat in de beschadiging. Net iets hoger dan het oppervlak. Als de was is uitgehard kan je met een mesje voorzichtig de overtollige was weghalen. Met je penseel en olieverf kan je de tekening van het hout aanbrengen. Doop je penseel in de verf en veeg het af op een stuk papier; wat er overblijft aan verf is genoeg om te gebruiken. Is jouw meubel gelakt? Breng dan na het verven (laat het eerst goed intrekken) de lak aan. Let op: de lak moet de was en verf niet oplossen! Je kan het beste spuitlak gebruiken. Er zijn meer tips te geven voor het herstellen van houten meubels, bijvoorbeeld hoe je een deuk wegwerkt, hoe je beschadigde randen en hoeken herstelt en hoe je een fineerreparatie uitvoert. Wil je meer van dit soort tips lezen? Laat jouw vraag dan even weten via Facebook!

Een nieuwe gietvloer: praktisch, mooi, goed te onderhouden

Gietvloeren zijn immens populair en oh, ja, ik snap precies waarom. Ze zijn ontzettend mooi, goed te onderhouden, duurzaam, slijtvast en heel makkelijk schoon te houden. Vooral van dat laatste word ik als niet zo’n groot fan van het huishouden heel erg blij. De vloer is een groot onderdeel van (de uitstraling van) je huis. Als je iets aan je huis wil veranderen, dan kan het heel doeltreffend zijn om voor een nieuwe vloer te gaan. In dit geval raad ik je zeker een gietvloer aan! Ze passen in elk interieur, kunnen in élke ruimte gegoten worden en nou ja, ze zijn gewoon prachtig. Kijk maar:


Nog meer informatie, interieurtips en prijzen vind je in de blogpost ‘Alles wat je moet weten over een gietvloer’.

Traprenovatie

Heb je een kat die alle krullen van de trap krabt of is hij door andere factoren gewoon niet meer zo mooi? Je hoeft je trap echt niet meteen te vervangen. Het is prima om een traprenovatie uit te laten voeren en daar zijn genoeg mogelijkheden voor! Het maakt niet uit wat voor trap je precies hebt; specialisten kunnen je trap er weer uit laten zien als nieuw. Je kan bij renovatie kiezen voor het renoveren van je hele trap of alleen de traptreden. Qua bekleding heb je ruime keus: je kan kiezen voor laminaat, tapijt, steentapijt of zelfs leer.
De bij ons aangesloten trapspecialisten voorzien je graag van alle informatie die je nodig hebt en natuurlijk kunnen ze ook gratis en vrijblijvend offertes op maat uitbrengen voor jouw traprenovatie. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens achterlaten!

K(l)eurig schilderwerk

Misschien wel de simpelste manier van je huis opknappen is door je schilderwerk te laten doen. Ik kan me goed voorstellen dat je de kleuren op je muren zat bent of gewoon lekker eens iets anders wil. Zo heb ik een jaar geleden voor een kleur gekozen die ik nu al zat ben en ik ben zelf niet zo handig met een kwast. Tijd om daar eens verandering in aan te laten brengen! In ons magazine (dat gratis te downloaden is, lucky you) vind je alle ins en outs over de mooiste woontrends qua kleuren. Ben je genoeg geïnspireerd en wil je lekker aan de slag? Of nou ja, wil je graag dat het werk voor je gedaan wordt? Dan staan de bij ons aangesloten schilders voor je klaar. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes voor schilderwerk en geniet binnenkort van je nieuwe kleuren!

Gerelateerde artikelen

Boeken in je interieur gebruiken
maandag 07 maart 2016

Boeken in je interieur gebruiken

De leukste ideeën voor Moederdag
donderdag 11 mei 2017

De leukste ideeën voor Moederdag

Zo laat je je huis groter lijken
maandag 08 augustus 2016

Zo laat je je huis groter lijken