Staat jouw huis te koop? Met deze tips verkoop je je woning het snelst!

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 19 augustus 2016, Geschatte leestijd: 2min

Heb jij je huis te koop staan? Hoewel de woningmarkt weer aantrekt, is het soms lastig een koper te vinden. Gelukkig kan je de kansen om een koper te vinden vergroten door een aantal aanpassingen in je huis te doen. Met onderstaande tips wordt het verkopen van je huis een stuk makkelijker!

1. Zorg dat je huis goed onderhouden is

Het klinkt heel logisch, maar toch gaat onderhoud aan de woning regelmatig mis. Kozijnen die al lang aan vervanging toe zijn, scheuren in de muren of verouderd schilderwerk, voor potentiële kopers kan dit een flinke afknapper zijn. Zorg daarom altijd dat je je huis goed onderhoudt. Hierdoor verkoop je je huis niet alleen sneller maar gaat de waarde van je woning ook nog eens flink omhoog!

Gelukkig helpt Solvari je graag bij je huisonderhoud! Heb je offertes nodig van schilders, wil je nieuwe kozijnen laten plaatsen, kunnen je muren nieuw stucwerk gebruiken of zijn er andere klussen die je uit wil laten voeren? Via Solvari ontvang je gratis en vrijblijvend offertes!

2. Ga voor neutrale kleuren

Opvallende, felle kleuren die eruit springen kunnen heel mooi zijn en sommige potentiële kopers kunnen hier ook voor vallen. Toch is dit voor veel mensen een afknapper. Neutrale kleuren zijn een stuk veiliger als je je huis wilt verkopen.

Niet alles hoeft per se wit te zijn. Beige, grijstinten en zandkleur werken ook uitstekend hiervoor. De kans om je huis te verkopen met deze neutralere kleuren is een stuk hoger.

3. Laat de functies van de kamers duidelijk zien

Zorg dat elke kamer een eigen functie heeft en dat deze duidelijk naar voren komt. Voor potentiële kopers wordt het zo duidelijker wat de mogelijkheden allemaal zijn in de woning. Heb je een kamer over waar je alleen spullen in bewaart? Richt hem dan in als werkplek of speelkamer. Wees hier vooral creatief in, hoe meer mogelijkheden de potentiële kopers in jouw woning zien, hoe beter!

4. Ruim je huis op en zorg dat het schoon is

Weer een tip die logisch klinkt, maar helaas houden veel mensen hier geen rekening mee. Wat voor jou niet vies is of geen rommel is, kan voor de ander een afknapper zijn. Geef de potentiële kopers geen reden om te denken dat de vorige eigenaren achterstallig waren in onderhoud en hygiëne door alles netjes op te ruimen en schoon te maken.

‘Less is more’ in dit geval. Zorg dat de benodigde interieuritems aanwezig zijn, maar ruim onnodige rommeltjes op.

5. Creëer een thuisgevoel

Zorg ervoor dat potentiële kopers zich alvast thuis voelen! Voeg wat sfeer toe aan je woning door bijvoorbeeld een vaas met bloemen neer te zetten en geurstokjes neer te zetten. Dit geeft een fijn en knus gevoel, wat erg belangrijk is wanneer je je huis wilt verkopen. Laat ook de gordijnen open zodat het licht goed binnen kan komen. Naast dat dit sfeerverhogend is, kunnen potentiële kopers zo ook alles beter zien, zodat ze een goede indruk krijgen van hoe mooi je huis is.

6. Maak mooie foto’s

Heb je alle bovenstaande tips gevolgd? Zorg er dan voor dat je mooie foto’s van je woning hebt. Deze kun je zelf maken, maar je kunt ook een fotograaf de foto’s laten maken. Veel mensen zoeken woningen tegenwoordig op internet, waar een foto allesbepalend is. Met een serie aan goede foto’s wek je de interesse van potentiële kopers op en zal er eerder gereageerd worden.

Wil je echt eruit springen op het internet, dan kun je ook een video maken. Door de mensen alvast een virtuele tour door je huis te geven krijgen ze een goed beeld bij wat ze kunnen verwachten van de woning.Gerelateerde artikelen