De lente in huis, zo doe je dat!

Langere dagen, een zon die zich steeds vaker laat zien, de vogels fluiten, de natuur krijgt weer kleur. Oftewel: het is weer bijna écht lente! Geen idee hoe je dit fijne lentegevoel naar binnen haalt? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken? Solvari helpt je op weg met deze tips voor lente in huis!

Verwissel de kussenhoezen

Hoe simpel kan de eerste tip zijn, vervang je kussenhoezen door nieuwe, vrolijkere maar vooral lichtere exemplaren. Denk hierbij aan een vrolijke print of een lichte pasteltint. Door deze eerste tip krijgt je woonkamer meteen een hele frisse look.

Vrolijke kussenhoezen

— Deze kussens kosten €23,95 per stuk en zijn hier te koop.

Haal kleur in huis

Als je toch bezig bent met het verwisselen van de kussenhoezen, kan je beter gelijk de warme en donkere dekens op de bank vervangen door een licht plaid. Voeg gelijk wat vrolijke accessoires aan je interieur toe, zoals één of meerdere gekleurde vaasjes, een andere lijst aan de muur of een bijzonder krukje naast de bank. Ben je meer van de grote aanpak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om één van de muren van een nieuwe kleur te voorzien. Wil je weten wanneer je de binnen- of buitenkant van je huis moet schilderen? Lenneke schreef hier de blogpost "Is jouw huis toe aan een schildersbeurt" over.

Gebreid krukje

— Dit leuke krukje kost €32,80 en vind je hier.

Verse bloemen

Buiten beginnen bloemen al volop te ontluiken. Wil je van je interieur een echt voorjaarsinterieur maken, dan zijn bloemen daarbij onmisbaar. En hoe krijg je een beter lentegevoel dan wanneer je de geur van verse bloemen ruikt? Koop verschillende kleurrijke bloemen en stop ze bij elkaar in de vaas. Dit is niet alleen makkelijk te maken, maar ze geven ook nog eens een leuke twist aan je interieur terwijl je eigenlijk maar een heel klein beetje verandert.

Lentebloemen met vaas

— De vaas kost €32,95 en je koopt hem hier.

Haal de lentegeur in huis

Wist je dat je je interieur ook beleeft met al je zintuigen? Een goede geur mag dus zeker niet ontbreken in een voorjaarsinterieur. Dit kun je doen met verse bloemen, maar je kunt ook denken aan geurkaarsen of geurstokjes. Kies daarbij ook telkens voor geuren die je dit seizoen in de natuur terugvindt, zoals rozen, vanille of oranjebloesem.

— Deze geurstokjes vind je hier en kosten €32,95.

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak

Nu we toch zo lekker bezig zijn met het lente-klaar maken van onze woonkamers, kunnen we maar beter gelijk doorpakken. De voorjaarsschoonmaak staat weer voor de deur en in deze blogpost vind je de beste do's en don'ts.

Let the sun shine!

Veel van ons genieten momenteel van de voorjaarszon, maar het kan - vooral in de zomer - erg warm en vervelend zijn als je in de huiskamer constant de zon in je gezicht hebt schijnen. Met buitenzonwering hou je de zon buiten, waardoor de zon niet naar binnen schijnt en de temperatuur een stuk aangenamer blijft. Als je buitenzonwering wil laten plaatsen, heb je de keuze uit verschillende soorten. Zonneschermenmarkiezen en terrasoverkappingen houden het zonlicht van boven tegen, waardoor er vrij zicht naar buiten blijft. Rolluiken en screens worden over het raam geplaatst, waardoor het zicht naar buiten wordt belemmerd als je de zonwering sluit. Elke vorm van buitenzonwering heeft zijn eigen voordelen. Welke buitenzonwering voor jou het beste is hangt af van de situatie en je eigen voorkeur. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor buitenzonwering?

Wil je weten welke buitenzonwering het mooist bij jouw huis past en wensen past? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan! Wij brengen je in contact met maximaal 5 specialisten die een offerte op maat maken. Of je nou goedkope zonwering voor buiten zoekt of graag duurdere, luxere buitenzonwering wilt, bij Solvari vind je altijd de juiste specialist voor jouw klus!

Meer informatie over buitenzonwering?

Wil je meer lezen over buitenzonwering? Elisa schreef eerder een blogpost over de voordelen van buitenzonwering en Lenneke schreef zelf al eerder een blogpost over hoe je de juiste zonwering kiest.