Tips: zo creëer je jouw ideale terras

Maud
Maud Timmers
donderdag 20 februari 2020, Geschatte leestijd: 2min

2020 is nog maar net begonnen en in de eerste maanden zijn er al warmterecords verbroken. De vogels fluiten en ook de eerste voorjaarsbloeiers zijn in de war: kondigt de lente zich al eerder aan? De zachte temperaturen doen de tuin in ieder geval meer dan goed. Met het lenteseizoen voor de deur is het dus hoog tijd om de tuin lenteproof te maken! Tips nodig voor een fijn terras? Lees dan snel verder.

Het hele jaar van de buitenlucht genieten

Zoveel mogelijk van de buitenlucht genieten? Met een terrasoverkapping kun je op warme dagen uit de zon zitten, maar ook zit je beschut als het regent of hard waait. 

Een terrasoverkapping zorgt niet alleen voor beschutting: het zorgt er ook voor dat warme lucht beter blijft hangen. Is het te koud om buiten te zitten? Een terrasoverkapping is ideaal te combineren met een buitenkachel of een terrasverwarmer. Zo geniet je het hele jaar door van het terras.

Welke opties zijn er?

Bij het kiezen van een terrasoverkapping zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk: de meest voorkomende materialen zijn aluminium en hout. Naast persoonlijke smaak is het ook raadzaam om de prijs en het onderhoud mee te nemen in de beslissing.

Een aluminium terrasoverkapping is het meeste gekozen type zonwering. Het materiaal is licht en stevig, waardoor het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Bovendien benodigt een aluminium terrasoverkapping weinig onderhoud. Wil je een natuurlijke uitstraling? Dan is een houten terrasoverkapping een goede keuze. Houten overkappingen hebben meer onderhoud nodig, maar zijn goedkoper in aanschaf en bovendien makkelijk te schilderen en aan te passen aan de rest van de tuin.

Meer weten over de soorten en kosten? Hier lees je meer.

Terrasoverkappingen

Zonwering met doek

Twijfel je tussen een terrasoverkapping of zonwering met doek? Met een terrasoverkapping profiteer je van meer voordelen. 

Zo moet je zonwering met doek na gebruik altijd opbergen. Een doek is namelijk niet bestand tegen verschillende weersomstandigheden: slecht weer heeft een negatieve invloed op het materiaal. Heeft het geregend of ligt er veel vuil op het doek? Dan kunnen er scheurtjes ontstaan.

Finishing touch: zo maak je het terras af!

Staat jouw terrasoverkapping? Dan is het tijd om een fijne en gezellige plek te creëren. De mogelijkheden zijn oneindig en geheel afhankelijk van jouw wensen. 

Wil je vooral uitrusten en relaxen onder de overkapping? Dan zijn een fijne tuinset met mooie kussens, een hangmat of ligstoelen ideaal. Op zoek naar een terrasoverkapping met zijwanden om heerlijk uit de wind te zitten? Dan is wellicht een tuinkamer een goed idee!

Met beplanting aan de muren of het plafond geef je het terras een natuurlijke uitstraling. Met kleden, kaarsen en leuke bijzettafels creëer je een gezellige en huiselijke sfeer. Plaats een bar om lekker te kunnen borrelen of creëer een fijne werkplek met een bureau. Het kan allemaal!

Enthousiast geworden over een terrasoverkapping? Bij Solvari kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen en kom je in contact met de beste specialisten.Gerelateerde artikelen