Vandaag Wereldbespaardag: de totale besparing met onze tips online!

Lenneke
Lenneke Manschot
maandag 31 oktober 2016, Geschatte leestijd: 2min

Vandaag is het dan zover: Wereldbespaardag! De afgelopen weken hebben we je een aantal belangrijke bespaartips gegeven waarmee je een hoop geld in je zak kunt houden. In deze blogpost maken we dan eindelijk de totale besparing bekend en die is niet mis!

Bespaar met zonnepanelen en een dakkapel

De eerste twee producten waarmee je fiks kan besparen zijn zonnepanelen en een dakkapel. Zoals we je verteld hebben is het opwekken van eigen energie nog nooit zo interessant geweest als nu. Je kunt wel €16.000 euro besparen in 20 jaar! Bovendien maakt de btw teruggave van de overheid het laten installeren van zonnepanelen nog interessanter.

Waarschijnlijk had je nooit gedacht dat je ook geld kan besparen met een dakkapel! Je vergroot niet alleen je woongenot en het comfort maar je huis stijgt ook aanzienlijk in waarde. Wanneer je bijvoorbeeld €5.000 euro investeert, krijg je hier al €3.500 aan waardevermeerdering voor terug. Kan je mooi weer uitgeven aan andere leuke dingen!Zoals je ziet: je kan enorm veel geld besparen met zonnepanelen en dakkapellen. Vraag meteen je offertes voor zonnepanelen of een dakkapel.

Houd elke maand geld over met vloerisolatie en bespaar dankzij vochtbestrijding

Naast dat koude voeten verleden tijd zijn met vloerisolatie, bespaar je tot wel €250 per jaar op je energierekening! Ook is een ander bijkomend voordeel dat we genoemd hebben dat de klus binnen één dag geklaard is en zonder allemaal rommel in huis. Snel profiteren dus van de voordelen van vloerisolatie en de besparing!

Tip: combineer vloerisolatie met het isoleren van je spouwmuren en kom in aanmerking voor subsidie. Met de subsidie verdien je wel 20% van je investering terug!

Vochtbestrijding is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Je bent namelijk enorme uitgaven aan je huis voor als je vochtproblemen op tijd laat behandelen. Te veel vocht in huis tast je hele woning aan: je muren moeten weer opgeknapt worden en zelfs je meubels moeten vervangen worden als je pech hebt. Laat dus je gevel impregneren of opstijgend vocht behandelen voordat het regenwater in je vloeren en muren trekt.

Het fijne van kunststof kozijnen en een goede gevel is het halve werk

Het zijn twee dingen die je aan je huis kan laten doen waarbij je niet per se meteen aan besparen denkt. Dat is dan ook de reden dat we ze graag even toelichten. Want die kunststof kozijnen zijn echt een heel goed idee! Je bespaart op je energierekening doordat ze goed isoleren. Daarnaast bespaar je preventief geld, want ze houden inbrekers buiten én zijn brandvertragend. En als bijkomend voordeel kan je je hele huis weer een nieuwe uitstraling geven.

Gratis tip: pak je het echt goed aan en ga je voor een energiezuinig huis? Als je je huis helemaal laat isoleren en kiest voor zeer hoge isolatiewaarden, isolerende deuren en kozijnen laat plaatsen, een ventilatiesysteem laat installeren én een goede kierdichtheid hebt, dan krijg je niet alleen 20% subsidie voor de isolatie, maar ook nog eens een bonusbedrag van €4.000! Dat is al gauw de helft van de investering in je kozijnen!

Zit je gevel vol met mos of ander vuil of is je voegwerk aangetast? Dan is het een goed idee om je gevel op te laten knappen. Een slecht onderhouden gevel isoleert namelijk slecht en dat voel je in de portemonnee. Naast het maandelijkse verlies dat je lijdt, daalt ook de woningwaarde als je gevel niet in orde is. Kortom: bescherm je gevel en je portemonnee en schakel nu een gevelwerker in!

Vijf dingen die jij nu kan doen dankzij Wereldbespaardag

• Elke maand een extra keer luxe dineren in je lievelingsrestaurant
• Extra op vakantie
• Minimaal één middag shoppen voor je nieuwe garderobe
• Eindelijk dat dure designmeubel aanschaffen
• Meer drankjes tijdens je stapavondGerelateerde artikelen