Vergroot je woongenot met een terrasoverkapping!

Shanice
Shanice Lamoré
maandag 25 juli 2016, Geschatte leestijd: 2min

De tuin is een plek om te genieten, een verlenging van de woonruimte. We verplaatsen het leven het liefst naar buiten zodra dat enigszins mogelijk is, helaas werkt het weer niet altijd mee. Wil je toch optimaal genieten van het buitenleven? Creëer dan een perfect plekje tussen huis en tuin met een aluminium terrasoverkapping!

Bedenk wat je wilt bereiken

Heb je een zonovergoten tuin en wil je graag een schaduwrijk plekje creëren of juist altijd genieten van de zon maar wel beschut zijn tegen de regen? Een plek waar je gezellig kan eten of heerlijk kan loungen; het is handig om van te voren te bedenken waarvoor de terrasoverkapping gaat dienen. Dat maakt kiezen gelijk een stuk makkelijker! Een terrasoverkapping brengt veel keuzes met zich mee, wij zetten de voordelen en de mogelijkheden voor je op een rijtje.

De voordelen van een aluminium terrasoverkapping

  • Moderne uitstraling

  • Sterk en duurzaam materiaal

  • Geen weersinvloeden; onderhoudsvrij

  • Uitvoering in verschillende kleuren

  • Tuinmeubelen beschermd

De grootte van je terrasoverkapping

Om comfortabel te kunnen zitten heb je al gauw 2,5 tot 3,5 m² nodig, wil je er met vier personen lekker kunnen zitten, houd dan rekening met minimaal 10m².

De plek van je terrasoverkapping

Sluit je hem direct aan op je huis of ga je voor een vrijstaande overkapping? De meest gebruikelijke plek voor een terrasoverkapping is direct aan de gevel, zo dient het als een verlenging van de woonruimte binnen. Heb je nog meer plek in de tuin of wil je hem niet vast aan de gevel? Ga dan voor een vrijstaande overkapping die je overal kan laten plaatsen, bijvoorbeeld achterin de tuin. Zeker bij grotere tuinen kan dit tot een mooi resultaat leiden.

Kies je voor polycarbonaat of glas?

Het verschil tussen beide materialen is dat polycarbonaat platen minder helder zijn en daardoor minder licht doorlaten dan een glazen dak waarbij je altijd de vrije doorkijk behoudt. Polycarbonaat is relatief goedkoper in aanschaf, erg licht en onbreekbaar.

Afgesloten of transparant dak?

Je hebt natuurlijk altijd de optie om gewoon voor een afgesloten dak te kiezen, zo zit je altijd lekker in de schaduw. Ook kan je denken aan een overkapping welke regelbaar is met een zonwerend (elektrisch) doek, zo bepaal je zelf wanneer je beschut zit of niet.

Extra mogelijkheden

Van een eenvoudige overkapping tot aan een complete tuinkamer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor ingebouwde lichtspots in je overkapping, glas of polycarbonaat aan de zijkant voor bescherming van de wind of een verhoging van het terras zodat je een echte ‘veranda’ creëert.

Wel of geen vergunning voor je terrasoverkapping?

Vaak is het bouwen van een terrasoverkapping vergunningsvrij. Toch is het handig voor het bouwen even te informeren bij de gemeente of dit inderdaad het geval is.

Met een terrasoverkapping geniet je langer van de zomeravonden, je tuinmeubilair kan blijven staan en het kan een meerwaarde zijn voor je woning, mits goed uitgevoerd. Wil je ook graag meer buiten zitten? Onze specialisten denken graag met je mee, ontvang gratis offertes en maak jouw droomtuin compleet!

Vraag gratis terrasoverkapping-offertes aan »