Vind de juiste vakman in deze drukke tijd!

Martijn
Martijn Scholman
woensdag 02 mei 2018, Geschatte leestijd: 2min

Ik schreef een paar dagen geleden dat schilders, timmermannen, loodgieters, elektriciens en andere vakmensen door de groeiende economie barsten van het werk. Dat is natuurlijk goed nieuws voor ze, maar hoe kom jij aan jouw geschikte vakman? In deze blogpost leg ik uit hoe.

De vakman is nu de koning

Dat vakmannen genoeg werk hebben is natuurlijk goed nieuws voor hen, maar voor de consument - die Solvari niet kent - is dit wat minder prettig. De klant is hierdoor minder vaak koning. De wachttijden lopen namelijk op. Bovendien moet de consument steeds meer uitgeven in vergelijking met de crisisjaren. Slecht nieuws! Of valt het mee? Ondanks dat het wat moeilijker is kan je alsnog aan een goede vakman komen...

Zoek en gij zult vinden

Er zijn dus nog genoeg goede vakmannen beschikbaar, als je maar weet waar je ze vindt! Je hoeft hier ook weinig moeite voor te doen. Via Solvari kan je een offerteaanvraag indienen. Wij kennen de vakmannen die wél tijd hebben voor je klus. Wij stellen je aan ze voor, waardoor je offertes kan vergelijken en zo de beste deal vindt. Er zijn een paar dingen waar je op moeten letten als je op zoek bent naar de beste specialist. Ik som ze hier voor je op en onderaan de blogpost vind je een bonustip!

  • Bekijk de onafhankelijke beoordelingen van de vakmannen op onze website. Je zit natuurlijk niet op onverwachte resultaten te wachten!

  • Is je gekozen bedrijf wel lid van een branchevereniging? Dit heeft als voordeel dat zij de Algemene Voorwaarden van de Consumentenbond hebben goedgekeurd. Ook zijn zij aangesloten bij de geschillencommissie. Zo is de kans groot dat je zorgeloos een klus kan uitbesteden!

  • Het is natuurlijk logisch, maar controleer toch even of het bedrijf een aansprakelijkheidsverzekering heeft!

Afspraak = afspraak

Ik heb de film ’De Verbouwing’ gezien, waarin een klus uitdraaide op een nachtmerrie. Het is natuurlijk maar een film, maar er zijn genoeg voorbeelden waarbij de klus niet helemaal naar wens verliep. Dennis schreef twee jaar geleden hoe je goede zaken kan doen met een vakman. Hieronder geef ik nogmaals kort belangrijke punten aan, zodat de kans op narigheid kleiner wordt:

  • spreek een bedrag af voor de gehele klus. Ik raad niet aan om alleen een tarief per uur te gaan doen.

  • leg alle gemaakte afspraken vast op papier.

  • betaal in termijnen.

  • betaal nooit vooraf, doe hooguit een aanbetaling voor de materialen van maximaal 50 procent.

  • zijn er ondanks de gemaakte afspraken nog extra kosten, dan is het aan te raden de aanpak en vaste prijs af te spreken.


Als je ontevreden bent over het gedane werk moet je dit gelijk melden! Je kunt dan direct afspreken hoe, en binnen welke termijn, de problemen verholpen kunnen worden. Je mag een deel van de prijs inhouden als dit na oplevering is.

Kom je er echt niet met het bedrijf uit? Dan kan je na je klacht binnen 3 maanden je wenden tot het geschillencommissie van de branche. Het is dus nogmaals belangrijk dat je bij de keuze kijkt of het bedrijf aangesloten is bij een branche.

Bonustip

Solvari biedt nog volop vakmannen voor jouw klus aan huis. Of je graag offertes wil vergelijken voor zonnepanelen of voor spouwmuurisolatie, Solvari heeft vakmannen die wél de tijd voor je hebben. Zij nemen snel contact met je op. Je kan door offertes te vergelijken bovendien tot 40% besparen! Zo vind je snel je vakman!Gerelateerde artikelen