Voordelen van lenen voor duurzaam wonen

Solvari
Solvari Blog
donderdag 02 augustus 2018, Geschatte leestijd: 1min

Nederland gaat voor groen. Duurzaam wonen is een langetermijninvestering, waar een lening eventueel bij helpt. In deze blogpost lees je meer over lenen om duurzaam te wonen!

Kies je ervoor je woning te verduurzamen, dan is een lening afsluiten eventueel op zijn plek. Geld lenen is voor mensen die duurzaam willen wonen nu een stuk makkelijker dan eerst. Het te lenen bedrag is de afgelopen jaren verhoogd, terwijl de rente juist is verlaagd. De lening is bedoeld voor zowel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen. De meeste mensen gebruiken de lening voor een verbouwing of voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen. Omdat duurzaam wonen leeft, geven veel gemeenten informatie over duurzaam wonen. Genoeg informatie te verkrijgen over welke korte- en langetermijnbeslissingen te nemen zijn om je steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Duurzaamheid

Met een duurzaam huis bespaar je veel geld. Denk aan aan een alternatief voor gas, zoals elektrisch koken. Of aan goede isolatie, waardoor je stookkosten dalen. Door je huis goed te isoleren, heb je in elk seizoen een ideale temperatuur in huis en hoef je in de winter je verwarming minder hard te laten werken. Niet alleen je muren, maar ook je ramen zijn belangrijk. Met HR++glas (dubbel glas) draag je bij aan optimale isolatie. Wil je het duurzaam wonen écht goed doen, kijk dan ook naar hoe zuinig je douchekop is, hoe oud je radiatoren zijn en of je misschien in een warmtepomp moet investeren.

Geld besparen op je energierekening

Het is duidelijk: er is veel te besparen door je huis te verduurzamen. Uit onderzoek blijkt dat je bij een duurzaam huis gemiddeld zo'n 30% minder energie verbruikt. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat het een langetermijninvestering is, maar je mag er zeker van zijn dat je je investering ruimschoots terugverdient. Duurzaam woningen hebben een lange levensduur, hebben weinig onderhoud nodig en zijn goed voor je portemonnee en het milieu!Gerelateerde artikelen