Wat heb je nou eigenlijk aan vloerisolatie? (Infographic)

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 29 juli 2016, Geschatte leestijd: 2min

Vloerisolatie heeft veel voordelen. Je huis blijft in de zomer koeler, omdat vloerisolatie de warmte beter buiten houdt. In de winter is je huis juist warmer, zodat je minder hoeft te stoken. Dit kan flink schelen op je energierekening en het is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu.

Veel warmte ontsnapt via de vloer. Vloerisolatie is daarom een uitstekende manier van isoleren om het wooncomfort te verhogen. We hebben alle belangrijke informatie over vloerisolatie voor je opgesteld. Kijk je mee?

Hoe werkt vloerisolatie?

Vloeren zijn op verschillende manieren te isoleren. Deze manieren zijn onder te verdelen in drie groepen: kruipruimte-isolatie tegen de onderkant van de vloer, kruipruimte isolatie op de bodem en vloerisolatie.

Kruipruimte-isolatie tegen de onderkant van de vloer

Bij kruipruimte-isolatie tegen de onderkant van de vloer wordt er via de kruipruimte isolatiemateriaal aangebracht boven in de kruipruimte. Om het isolatiemateriaal goed aan te brengen dient de kruipruimte hiervoor minimaal 35 centimeter hoog te zijn.

Kruipruimte-isolatie op de bodem

Als een kruipruimte minder dan 35 centimeter hoog is, kan er gekozen worden voor kruipruimte-isolatie op de bodem. Dit levert echter minder comfort op en de besparing is dus ook lager.

Vloerisolatie

Wanneer isolatie via de kruipruimte niet mogelijk is, is vloerisolatie een goed alternatief. Als de vloerplanken weggehaald kunnen worden, kan de isolatie hieronder worden aangebracht. Vervolgens kan de vloer gelegd worden en is die goed geïsoleerd!

infographic met besparingen vloerisolatie


Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Er zijn veel soorten isolatie voor woningen met elk zijn eigen voordelen. Wij hebben de voordelen van vloerisolatie op een rijtje gezet voor je.

Temperatuur

De voornaamste reden om vloerisolatie te nemen is natuurlijk voor de temperatuur. Wel of geen vloerisolatie kan een verschil zijn van wel 5 graden! Naast dat dit het wooncomfort flink verhoogt, scheelt het ook nog eens behoorlijk in de portemonnee.

Minder vocht

Je zou het misschien niet gelijk denken, maar vloerisolatie zorgt er ook voor dat er een stuk minder vocht in huis komt. In de kruipruimte zit vaak vocht, met een goede isolatie verminder je de vochtigheid van je kruipruimte en zullen er dus ook minder snel schimmels ontstaan.

Warmere voeten

Aangezien de vloerisolatie ervoor zorgt dat er minder kou via de grond je huis in komt, blijft de vloer ook warmer en dat betekent geen koude voeten meer! In de wintermaanden is dat een stuk comfortabeler.

De kosten van vloerisolatie

Het is lastig om een prijs te noemen voor vloerisolatie. Het hangt namelijk van veel factoren af, zoals het isolatiemateriaal en oppervlakte. Gemiddeld kun je uitgaan van €30 per vierkante meter. Als je benieuwd bent wat vloerisolatie voor jouw situatie kost, kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Subsidie

Vloerisolatie is van zichzelf al een verstandige investering. Het rendement is namelijk hoger dan de rente op een spaarrekening. Met een subsidie wordt vloerisolatie nóg aantrekkelijker. Ben je benieuwd of er een subsidie geldt in jouw gemeente of dat je in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening? Kijk dan op Energie Subsidiewijzer om erachter te komen of er regelingen zijn in jouw gemeente!

Wil jij ook flink besparen op je energierekening en je wooncomfort verhogen? Vraag dan gratis offertes aan voor vloerisolatie en kom in contact met specialisten uit jouw regio!

Ontvang gratis offertes voor vloerisolatie! »Meer comfort, minder geld uitgeven
donderdag 03 september 2015

Meer comfort, minder geld uitgeven

Win €250 korting op woningisolatie!
donderdag 21 september 2017

Win €250 korting op woningisolatie!