Wereldbespaardag: de beste bespaartips op een rij!

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 11 oktober 2016, Geschatte leestijd: 2min

Het is een cliché, maar veel mensen houden aan het eind van hun geld nog een flink stuk maand over. Daarom is Wereldbespaardag (31 oktober) een mooie aanleiding om stil te staan bij slim omgaan met je geld. Ontdek onze bespaartips!

Wereldbespaardag is in 1924 in het leven geroepen om mensen te helpen te (be)sparen. Wij kunnen ons wel vinden in die gedachtegang, dus daarom zetten we voor jou de beste bespaartips op een rij. Sparen is makkelijker dan ooit, je moet alleen even weten hoe.

Isolatie van je huis (mét subsidie Energiebesparing)

Heb je een wat ouder huis dat niet goed geïsoleerd is, dan gooi je elke maand honderden euro’s weg. Warme lucht waar je veel voor betaalt, ontsnapt uit je woning, terwijl dat totaal onnodig is. De overheid ziet ook dat er veel te halen valt bij het isoleren van je huis en daarom is de subsidie Energiebesparing in het leven geroepen. Dit betekent dat je meer dan 20% ‘korting’ krijgt als je twee isolerende maatregelen uit laat voeren. Even een snel rekenvoorbeeld:

Als je je vloer en spouwmuren laat isoleren, kost dit je ongeveer €4.000. Je krijgt dan 20% subsidie, wat neerkomt op €800. Jaarlijks bespaar je ook nog eens €800. De subsidie is dus een extra jaar besparing!

Overigens profiteer je nu nog van een verlaagd btw-tarief van 6% op het arbeidsloon. Als je je huis compleet isoleert (vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en glasisolatie), scheelt dat al €1.300. Tel daar de subsidie nog bij op en isoleren is helemaal een feestje!

Gratis tip: download hier de gratis gids met alles wat je moet weten over de subsidie voor het isoleren van je huis.

Houd geld over door energie te besparen

Energiebesparing klinkt voor veel mensen als suf en echt veel moeite ervoor doen, willen we liever ook niet. Die telefoon moet opgeladen worden en ja, die laptop en tv moeten ook stroom hebben. Door simpele dingen bewuster te doen, kan je al een flinke duit besparen:
• zet je verwarming eens een graadje lager, dat levert je al snel €100 per jaar op
• doe je gordijnen lekker vroeg dicht, want dan houd je de warmte binnen
• spaar je was op, dan bespaar je energie op alle fronten
• douche elke keer twee minuutjes korter en houd elk jaar zo’n €60 in je zak
• kook je vaak te veel, dan is dat al slim voor de portemonnee, maar het kan slimmer! Laat je eten altijd eerst afkoelen voordat je het in de vriezer of koelkast zet. Wil je je restjes juist ontdooien, doe dat dan in de koelkast. Je koelkast hoeft dan minder hard te koelen door de kou die van je eten afkomt.

Toe aan iets nieuws? Goedkoop je interieur veranderen!

We kunnen ons goed voorstellen dat je geregeld je interieur wil veranderen. Het is grandioos als je je huis opnieuw kan inrichten, maar het is nog veel beter als je dat kan doen met een klein budget! Bespaar op dure designeritems, creëer een geheel eigen interieur met een klein budget. We vertellen je in deze blogpost hoe je met weinig geld je meubels dermate kan omtoveren dat het lijkt alsof je in een heel nieuw huis thuiskomt.

Wat kan jij overhouden op Wereldbespaardag?

Komende weken gaan we je verblijden met allerlei bespaartips. Volg ze zeker, want op 31 oktober laten we je weten wat al die bespaartips bij elkaar opleveren…