Wereldbespaardag is in zicht: hoeveel bespaar jij met deze tips?

Elisa
Elisa Huisman
vrijdag 21 oktober 2016, Geschatte leestijd: 2min

Afgelopen week deelde Shanice de eerste twee bespaartips in het kader van Wereldbespaardag. Zoals je hebt gelezen, bespaar je al onwijs veel geld met zonnepanelen en het laten plaatsen van een dakkapel. De totale besparing kwam uit op wel €11.885! Maar er valt nog meer te besparen. Nog meer? Ja, nog meer!

In deze blogpost onthul ik de volgende twee bespaartips en vertel ik je graag meer over hoe je kan besparen met: vloerisolatie en vochtbestrijding!

Warme voeten met vloerisolatie


De koudere maanden staan weer voor de deur en dat betekent ook weer koude handen en voeten. Wil jij er deze winter ook warmpjes bij zitten en genieten van het geld dat je bespaard hebt? Laat dan nu je vloer isoleren! Met vloerisolatie wordt de warmte in je huis langer vastgehouden waardoor je cv-ketel minder hard hoeft te werken om het warm te houden in je huis. Zo kan je tot wel €250 per jaar besparen op je energierekening met vloerisolatie. Naast de besparing op je energierekening en het verbeterde wooncomfort, zorgt vloerisolatie er ook voor dat de waarde van je woning aanzienlijk stijgt. Dat is mooi meegenomen, toch?

Het fijne aan vloerisolatie is dat deze klus binnen één dag geklaard is. Vaak wordt vloerisolatie aangelegd via de kruipruimte. Je vloerbedekking hoeft er gelukkig niet uit en je zult vrijwel geen rommel in huis hebben. Zo kun je snel profiteren van de voordelen van vloerisolatie.

Sinds 15 september 2016 is er ook subsidie beschikbaar voor het laten isoleren van je vloer. Belangrijk is dat je minimaal twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren voordat je in aanmerking komt voor de subsidie. Hierbij kun je kiezen uit vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie of glasisolatie. De subsidie voor vloerisolatie is €5 per vierkante meter.

Tip: combineer vloerisolatie met het isoleren van je spouwmuren voor het beste bespaar resultaat!

Naast de subsidie voor vloerisolatie betaal je ook nog eens minder btw over de arbeidsuren die in het isoleren van je vloer gestoken worden. Zo betaal je maar 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Met de korte terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar profiteer je al gauw van de voordelen van je investering in vloerisolatie. Ik zou zeggen, tel uit je winst!

Geen koude voeten meer van de winter? Laat dan nu je vloer isoleren.

Ontvang gratis offertes voor vloerisolatie! »

Hoe je bespaart met vochtbestrijding


Je zult wel denken, besparen met vochtbestrijding? Jazeker! Met vochtbestrijding kan je grote uitgaven aan onderhoud van je huis voor zijn. Vocht is namelijk een veel voorkomend probleem in huis. Vochtproblemen tasten de conditie van je huis aan waardoor de waarde van je woning sterk vermindert kan worden. Daarbij is te veel vocht in je huis ook nog eens slecht voor je gezondheid.

Gelukkig is vocht goed te bestrijden op verschillende manieren. Zo kan je je gevel laten impregneren zodat er geen vocht meer via de muur naar binnen komt. Een bijkomend voordeel van het impregneren van je buitenmuur is dat het ook brandvertragend werkt. Zo werkt de vochtbestrijding gelijk mee aan de brandveiligheid van je huis!

Een andere veelvoorkomende manier om vocht te bestrijden is kelderdichting. Door de kelder af te dichten en de muren en vloeren te impregneren houd je opstijgend vocht buiten de deur en voorkom je dat regenwater de vloeren en muren intrekt.

Dring vocht en schimmelvorming terug door de ruimtes in je huis regelmatig te luchten.

Een simpele manier die je zelf kunt uitvoeren om vocht te bestrijden is door de ruimtes in je huis regelmatig te luchten. Zo dring je de vochtigheid in huis terug en ga je direct schimmelvorming tegen. Wil je graag constant frisse lucht in je woning? Dan is het verstandig om ventilatie te laten plaatsen.

Heb jij het idee dat er veel vocht in je huis zit? Laat dit dan gauw controleren en verhelpen. Zo voorkom je onnodige kosten in de toekomst en bespaar je automatisch geld door het bijhouden van het onderhoud voor je huis.

Ontvang gratis offertes voor vochtbestrijding! »

Dat waren de twee bespaartips van deze week. Mocht je graag nog eens terug willen lezen wat de voordelen van de andere bespaartips zijn? Dat kan door hieronder op de afbeelding te klikken. Volgende week geef ik de laatste twee tips weg. Mis het niet!