Wereldbespaardag: kan jij al een extra vakantie boeken?

Lenneke
Lenneke Manschot
vrijdag 28 oktober 2016, Geschatte leestijd: 2min

Het moment is bijna daar, het is bijna officieel Wereldbespaardag. We hebben natuurlijk al aardig wat bespaartips uit de doeken gedaan en vandaag staan er weer twee voor je klaar. Volgende week zetten we alles voor je op een rij, zodat je precies weet hoeveel jij zou kunnen besparen. Geloof me, het is geen lullig bedrag…

In deze blogpost ontdek je twee dingen die je aan je huis kan veranderen om geld te besparen. Het zijn twee maatregelen die niet per se voor de hand liggend zijn, maar die je wel helpen met het besparen van energie en dus geld. Heb jij al bedacht wat je zou doen als je honderden euro’s per maand overhoudt? Lekker uit eten, naar de sauna of ben je toe aan een nieuwe garderobe voor de winter? Nou ja, voordat het zover is, vertel ik je waar je kan beginnen.

Besparen op en met kunststof kozijnen

Het vervangen van de kozijnen is een hele klus, maar zeker de moeite waard als je kijkt naar de voordelen:
• een lagere energierekening door de goede isolerende werking
• kunststof kozijnen zijn een goede inbraakpreventie en brandvertragend
• je huis ziet er weer uit als nieuw


Wat weinig mensen weten is dat kunststof kozijnen leverbaar zijn in alle denkbare kleuren en zelfs met een houtprint. Kunststof kozijnen gaan minimaal 50 jaar mee en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Dit zorgt ook voor een flinke besparing als je ze vergelijkt met bijvoorbeeld houten kozijnen, die geregeld geschilderd en gerepareerd moeten worden.

Pak je het echt goed aan en ga je voor een energiezuinig huis? Als je je huis helemaal laat isoleren en kiest voor zeer hoge isolatiewaarden, isolerende deuren en kozijnen laat plaatsen, een ventilatiesysteem laat installeren én een goede kierdichtheid hebt, dan krijg je niet alleen 20% subsidie voor de isolatie, maar ook nog eens een bonusbedrag van €4.000! Dat is al gauw de helft van de investering in je kozijnen! We raden je aan om altijd offertes te vergelijken. Door een goed vergelijk te maken kan je tot wel 40 procent besparen op je factuur en dat scheelt aanzienlijk met kunststof kozijnen!

Ontvang gratis offertes voor kunststof kozijnen! »

Gevelwerk: een goede gevel is het halve werk

Is je gevel in een niet al te beste staat, laat dit dan snel verhelpen. Een gevel die vol zit met mos of ander ingetrokken vuil, slecht voegwerk of een gevel die niet goed geïmpregneerd is, kost je geld. Een slecht onderhouden gevel isoleert namelijk slecht en je staat versteld van hoeveel geld er daardoor verloren gaat.


Een gevel die er niet netjes uitziet, is niet alleen een doorn in het oog, maar ook voelbaar in je portemonnee. Wind, zon en regen beschadigen je gevel en zodra je voegwerk eronder gaat lijden, is het tijd om aan de bel te trekken. Slecht voegwerk zorgt namelijk voor een flinke waardedaling van je woning en je energierekening wordt er ook onnodig hoog door. Bescherm je woning en je portemonnee en schakel een gevelwerker in, voordat de problemen nog groter worden.

Ontvang gratis offertes voor gevelwerken! »

Bonustip!

Bonustip: ook met spouwmuurisolatie bespaar je flink op je energierekening, met gemak zo’n €500 per jaar. Als je isolatie overweegt, is het nú het moment om erin te investeren. Bij twee isolatiemaatregelen krijg je namelijk subsidie. Maar er is meer moois. Als je nú investeert in spouwmuurisolatie, maak je ook nog eens kans op €500 korting.

Meer lezen over de Wereldbespaardag?

Kan je niet wachten tot de volgende blogpost over Wereldbespaardag en wil je nog eens alles lezen over besparen? Dat kan:
Wereldbespaardag: de beste bespaartips op een rij
Bijna Wereldbespaardag: de eerste twee bespaartips!
Wereldbespaardag is in zicht: hoeveel bespaar jij met deze tips?Gerelateerde artikelen