Winters wonen

Johan
Johan Hazenbroek
dinsdag 05 januari 2016, Geschatte leestijd: 1min

Krijgen we dan toch nog een echte winter? Deze week begon al flink kouder dan voorgaande weken én in het noorden is zelfs al sneeuw gevallen… krijg je nu ook zin om de kerstvakantie te verlengen met minimaal een maand of twee en die tijd in warmte door te brengen?

Wij zien dat wel zitten in ieder geval. Twijfel je over een zonvakantie om deze barre tijden door te komen? Het kan veel goedkoper, want met deze tips creëer je genoeg warmte in je eigen droomhuis!

Trend: cocoonen

Volgens de trendwatchers is cocoonen dé trend van 2016. Lekker wegkruipen in een wollig en warm plaid. Het gevoel van een over-sized trui en nieuw beddengoed.

Trend: gelaagd comfort

Omgeven worden door tinten die je ook ziet als je door een cappuccino roert of van roze avond wolken. Prachtige combinaties met poedertinten en zachtroze (terug van weggeweest!). Combineer wollige kussen met deze kleurcombinaties voor het optimaal gelaagde comfort waar je in neer kan ploffen.


Knusse hoekjes

Creëer een hoekje voor een boekje met kaarsen, kandelaren, woonaccessoires van marmer (trendmateriaal 2016) en nestel je hierin. Een stukje geborgenheid waar je rustig van thee kan genieten en dat ene boek dat al veel te lang in de kast stof heeft liggen happen.

En als kers op de taart: vergeet vooral de kaarsen en kandelaren niet! Want niemand zit tijdens deze knusse dagen te wachten op het veel te felle licht van een tl-lamp. Met de onderstaande selectie zit je er deze winter letterlijk en figuurlijk warm bij.

Mocht je het nog steeds koud hebben of last hebben van tocht waardoor je kaarsen uitwaaien, dan is het tijd om eens naar de isolatie van je huis te kijken - anders blijf je stoken en betaal je nog steeds te veel voor je energierekening. Geld dat je beter kan uitgeven aan mooie woonaccessoires of vakanties…Gerelateerde artikelen