Woningsdag: Voel je koning in eigen woning!

Maud
Maud Timmers
maandag 27 april 2020, Geschatte leestijd: 2min

Het is vandaag een ander soort feestdag dan verwacht. Maar niet getreurd, dit jaar is Koningsdag omgedoopt tot Woningsdag: de dag waarop we er thuis een feestje van kunnen maken! Benieuwd hoe jij je koning in eigen woning kunt voelen? Wij geven graag tips!

1 | Een fijn klimaat in huis met isolatie

Wist je dat je met woningisolatie het gehele jaar kunt profiteren van een aangename temperatuur in huis? Bovendien is woningisolatie één van de gemakkelijkste manieren om te besparen op de energierekening.

Huizen die zijn gebouwd vóór 1976 zijn doorgaans niet of nauwelijks geïsoleerd. Huizen in de periode daarna, tot 1992, hebben vaak matige of onvolledige isolatie. Dit is zonde! In een slecht geïsoleerde woning gaat in de winter namelijk veel warmte verloren, tijdens de zomer blijft de warmte juist hangen en wordt het benauwd in huis.

Het laten uitvoeren van spouwmuurisolatie is al binnen één dag uitgevoerd. Ook laat het geen troep achter en blijft de muur mooi egaal. Daarnaast bieden dak- en vloerisolatie ook extra comfort. Zo zorg je dat er geen gestookte warmte of gekoelde lucht meer uit je woning ontsnapt.

Meer weten over woningisolatie?

Isolatie Solvari

2 | Gezond water met een waterontharder

Een waterontharder brengt de waterdichtheid terug, waardoor kalkaanslag wordt voorkomen. Hierdoor profiteer je van zacht water, verminder je huidirritaties, zullen huishoudelijke apparaten langer meegaan én bespaar je op schoonmaakmiddelen.

Ook vanuit een duurzaam standpunt is het aanschaffen van een waterontharder interessant. Met zacht water blijven toestellen zoals cv-ketels, koffiezetapparaten en waterkokers efficiënter werken, waardoor ze minder energie zullen verbruiken. Ook met het minder aanschaffen schoonmaak- en wasmiddelen draag je een steentje bij aan een gezond milieu.

Tip: Benieuwd naar de waterhardheid in jouw regio?Kom erachter met onze waterontharder tool!

Meer informatie over waterontharders

3 | Een nieuwe uitstraling met traprenovatie

In veel woningen bevindt de trap omhoog zich in de hal. De trap is dan ook een echte eyecatcher in deze ruimte! Zijn de treden versleten of past de trap niet in de stijl van de rest van het huis? Kortom: is jouw trap aan een opknapbeurt toe? Met traprenovatie profiteer je van veel voordelen!

Zo is traprenovatie minder intensief dan het laten plaatsen van een geheel nieuwe trap. Ook mooi meegenomen: het zorgt voor minder troep en de klus kan vaak al binnen een korte tijd worden uitgevoerd.

Door de verschillende afwerkingen kun je traprenovatie geheel aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en wensen. Zo kun je kiezen voor de natuurlijke antislip werking van HPL/CPL, het krachtige en bovendien voordelige materiaal laminaat, een klassieke en warme uitstraling met hout of het onderhoudsvriendelijke kunststof.

Hier lees je meer over traprenovatie

Trap renoveren Solvari

4 | Duurzame woning met zonnepanelen

Heb jij al duurzame maatregelen getroffen in jouw woning? Zo ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, ook kun je flink besparen. Zo wek je met zonnepanelen eigen en duurzame energie op. Veel voordeliger dan een bedrag op de spaarrekening! Bovendien brengen zonnepanelen door geavanceerde technologieën en het warme lenteweer recordopbrengsten op.

Zonnepanelen zijn op zowel platte als schuine daken te installeren. Bovendien zijn zonnepanelen niet alleen in de zomer rendabel: ook in de winter en herfst kun je besparen. Benieuwd naar de werking en installatie van zonnepanelen? Hier lees je daar meer over.

Veel huiseigenaren zien het aanschaffen van zonnepanelen als een dure investering. Toch is het investeren in zonnepanelen minder prijzig dan veel mensen denken. Bovendien kun je met de salderingsregeling nog meer besparen. Bekend is echter dat deze regeling vanaf 2023 zal worden afgebouwd. Goed nieuws: zonnepanelen blijven nog steeds rendabel! Hier lees je meer over de salderingsregeling.

Zonnepanelen Solvari

Maak van jouw woning een feestje!

Hoewel Koningsdag er dit jaar misschien wat anders uitziet dan normaal, kun je er toch thuis een feestje van maken. Voel je koning in je eigen woning! Wat wordt jouw volgende project?

Overzicht van woningverbeteringen via SolvariGerelateerde artikelen

Winters wonen
dinsdag 05 januari 2016

Winters wonen

Voordelen van lenen voor duurzaam wonen
donderdag 02 augustus 2018

Voordelen van lenen voor duurzaam wonen