Zo breng je de herfst in huis!

Lenneke
Lenneke Manschot
vrijdag 18 september 2015, Geschatte leestijd: 2min

Nu het seizoen verandert, is het een mooi moment om ook je huis te veranderen. Sowieso is het handig om nu je kluslijst af te werken, voordat de regenachtige herfst echt begint. Naast vervelende klusjes zijn er vooral heel veel leuke dingen te doen aankomende weken!

Herfst in je interieur

Terwijl de herfststorm buiten huishoudt, is het tijd om het binnen gezellig te maken! De kaarsen mogen weer aan en je warme plaid mag weer uit de kast, zodat je lekker met je deken en laptop op de bank series kan kijken. Mocht je naast het houden van seriemarathons nog tijd overhebben; de herfst biedt ons genoeg natuurproducten om leuke dingen mee te doen voor in je interieur. Kastanjes, eikels, dennenappels en bladeren lenen zich perfect voor leuke ‘do it yourself-projecten’. Verder is het nu ook het moment om nieuwe kussens te kopen in warme herfstkleuren als (mosterd)geel, oranje, rood, bruin en aubergine.

Oh, en die bladeren die je dus constant uit je tuin moet halen, kan je dus weer mooi in je interieur gebruiken. Van de nood een deugd maken is zo’n slecht idee nog niet!

Herfst in je tuin

Zodra de bladeren aan de bomen prachtige kleuren beginnen te krijgen, weet je hoe laat het is. Het is herfst. Voor de een het moment om de tuin compleet links te laten liggen, voor de ander juist de uitgelezen kans om de tuin sfeervol te maken. Als jij in die laatste categorie hoort, hebben wij wat tips voor je. Te beginnen met pompoenen! De herfst is hét seizoen voor de pompoen, waarmee je bijvoorbeeld je tuintafel mooi kan aankleden. Ook heideplantjes zijn heel geschikt voor de herfst. Met een paar mooie potten en wat paarse, roze en witte heideplanten, zijn jij en je tuin helemaal klaar voor komende maanden. Eventueel kan je het geheel nog afmaken door sfeerverlichting op te hangen.

Ben je nu echt toe aan een ander interieur, maar wil je er niet al te veel geld aan uitgeven? Op Pinterest vind je tips om met kleine aanpassingen in je huis een groot verschil te maken. Oh, en die bladeren die je dus constant uit je tuin moet halen, kan je dus weer mooi in je interieur gebruiken. Van de nood een deugd maken is zo’n slecht idee nog niet!

Knusse warmte

Bij knusse warmte denk je waarschijnlijk meteen aan een open haard. Een haard is inderdaad heel gezellig, maar heeft ook onderhoud nodig. Wist je dat je met simpele ingrepen als vloer- en spouwmuurisolatie de knusse warmte in huis ook bereikt? Door goede isolatie ontsnapt er veel minder warmte uit je woning, waardoor je comfortabeler woont en veel minder betaalt voor je energierekening. Je kan tot wel €750 per jaar besparen als je je vloer en muren laat isoleren.

Onbezorgd wonen

De donkere dagen zijn favoriet van inbrekers. Het aantal woninginbraken neemt dan toe. Uit onderzoek van de Stichting Nationale Inbraakpreventieweken blijkt dat 40% van de inbraakslachtoffers tijdens de afgelopen vijf jaar gewoon thuis was tijdens de inbraak. Tijd om jezelf te wapenen tegen ongenode bezoekers! Zijn je kozijnen zwak? Vervang ze dan door sterke kunststof kozijnen. Ook het investeren in alarm en/of camerabeveiliging verkleint de inbraakkans aanzienlijk. Voor meer tips om onbezorgd te wonen kan je deze blogpost lezen.

Hopelijk ga je met deze tips een ontspannen herfst tegemoet! Mocht je nog meer rust in je leven willen, dan kan je wellicht onze blogpost over opruimen lezen.Gerelateerde artikelen