Zo ga je op date in je eigen huis

Lenneke
Lenneke Manschot
woensdag 10 februari 2016, Geschatte leestijd: 2min

De dag dat we elkaar extra lief moeten vinden en dat we bloemen, kaarten of chocola cadeau moeten doen staat alweer voor de deur. De één vindt het vreselijk - zoals ik - en de ander wordt er helemaal warm van.

Of je nou blij wordt van Valentijnsdag of niet, we delen ideeën met je voor een heel fijn avondje in je eigen huis. Hoe maak je zo’n date in je eigen huis speciaal? Ik ga het uit de doeken doen voor je.

Huur een thuiskok in

Als je allebei geen zin hebt om te koken, geen gyros wil laten thuisbezorgen én niet staat te springen om tussen veel te veel stelletjes in een restaurant te zitten, dan kan je kiezen voor een thuiskok. Zo eentje die je dus echt heerlijke gerechten voorschotelt en heel de avond bedient. Aangezien liefde door de maag gaat, staat deze date met stip op nummer één. (Trouwens, best een prima idee om de service van Solvari mee uit te breiden: de thuiskok!)

Spa in eigen huis

Natuurlijk heb ik het dan niet over een merk bronwater. Je hoeft niet meteen een Finse sauna in je huis te laten bouwen (het liefst wel natuurlijk) om je een avondje in de spa te wanen. Met wat heerlijke douchespullen, knap gezelschap, de douche zelf is ook wel handig en een goed temperatuurtje ben je al een heel eind op weg.

”Netflix and chill”

Ein-de-lijk heb je tijd voor een avond op de bank met je geliefde (al dan niet je kat/hond/warme deken). Slinger die serie of film maar aan! Heb je nog geen Netflix? Dat is best boffen, want je kan gewoon een maand gratis kijken. Prima bespaartip, als je het mij vraagt. (Tip: ga niet weer voor The Notebook, Dirty Dancing of The Titanic.)

Weer verliefd op je huis

Vind je al het bovenstaande veel te klef, ben je meer van de praktische verrassingen of heb je om een andere reden geen zin in een date in je eigen huis? Dan heb je eigenlijk twee opties: je doet alsof Valentijnsdag helemaal niet bestaat en ontwijkt het onderwerp vakkundig óf je zorgt ervoor dat het huis tiptop in orde is. In het eerste geval wens ik je veel succes. In het tweede geval vraag je natuurlijk Solvari gewoon om hulp. Zorgen wij dat er een knappe specialist naar je toekomt! ;-)

Mocht je trouwens van plan zijn om als verrassing een klus uit te laten voeren die iets aan het uiterlijk van je huis verandert, probeer dan wel heel goed uit te vissen of het wel in de smaak gaat vallen. Een muur paars laten schilderen terwijl het rood had moeten zijn, kan best voor een echtelijke ruzie zorgen… teken daarom uit voorzorg ook een heel groot hart op de muur voordat de schilderklus is uitgevoerd. Gewoon, ‘just in case’.

Romantische cadeautjes

Wil je een romantisch cadeautje geven of de date in eigen huis helemaal afmaken? Ik heb al even voor je rondgekeken en wat dingen uitgezocht. En in het geval dat je zelf aan de knutsel wil voor het perfecte en persoonlijke cadeau: er staan wat toffe DIY's op Pinterest!