Zo geef je jouw hal een nieuwe look

Maud
Maud Timmers
woensdag 29 januari 2020, Geschatte leestijd: 2min

Bij veel woningen kom je na binnenkomst terecht in de hal. Een hal is bouwtechnisch niet verplicht, maar toch is het een logisch gevolg van andere bouwvoorschriften en biedt het veel voordelen. 

Eén van de belangrijkste functies is dat een hal de kou en tocht buiten de deur houdt. Ook is de entree vaak de ideale plek voor een kapstok, de meterkast en de trap naar de bovenverdieping Vaak wordt er weinig aandacht besteed aan de inrichting van de hal. Dit is zonde, want het is tenslotte de eerste ruimte die je ziet bij binnenkomst. Toe aan een nieuwe look & feel? Met de volgende tips zorg jij voor een smaakvolle binnenkomst! 

De trap: de eyecatcher van jouw hal

Vaak neemt een trap het grootste gedeelte van de hal in beslag. Zijn de treden versleten of matcht de stijl niet met het verdere interieur van jouw huis? Een frisse look van de trap straalt bij binnenkomst direct een andere sfeer uit. Bovendien hoeft dit met traprenovatie niet eens veel tijd en geld te kosten. Ook is het mogelijk om de trap helemaal aan te passen aan jouw wensen: ga je voor een industriële, landelijke of toch liever een minimalistische look? 

In sommige gevallen zou je kunnen denken dat een volledig nieuwe trap de simpelste optie is. In de praktijk is dit echter niet zo: bij een nieuwe trap komt namelijk nog een hoop extra werk kijken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het slopen van de oude trap en andere werkzaamheden zoals verven en stucen. Geen zin in sloopwerk? Met traprenovatie kun je een hoop brokstukken en bouwpuin voorkomen.  

Benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten? Lees hier dan snel verder!

Een sfeervolle hal creëren

Het probleem met een hal kan vaak twee kanten op: of de ruimte is zo klein dat er bijna niks in past óf de ruimte is te groot om deze gezellig te maken. Toch zijn er talloze mogelijkheden om jouw entree een nieuwe look te geven! 

Heb je een grote ruimte en weet je niet hoe je deze sfeervol kunt inrichten? Kasten en planken vullen grote ruimtes vaak prima op, maar het is belangrijk om harmonie in de verschillende elementen te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten terugkomen van kleuren of patronen. Ook zorgt een persoonlijke touch voor een fijne uitstraling van jouw hal en interieur: een open kast kun je bijvoorbeeld helemaal naar eigen smaak inrichten. Of ga je toch voor die leuke bijzettafel waar je bij binnenkomst je sleutels op kan leggen? Dit staat leuk in de hal én heeft een praktische werking! Win-win.

Is jouw hal juist klein en weet je niet wat je met de ruimte aan moet? Het hoeft niet lastig te zijn om een kleine ruimte leuk te maken. Tegenwoordig kunnen veel objecten namelijk aan de muur bevestigd worden en hebben ze vaak uitschuifbare en multifunctionele onderdelen. Een kapstok aan de muur, een spiegel, leuke foto’s of een mooi schilderij kunnen de entree al een heel andere uitstraling geven. Ook kan een kleine hal met slechts een nieuwe kleur op de muur al een heel andere sfeer uitstralen. Wil je de muren liever wit houden? Dan is het verven van de deur ook nog een leuke optie. 

Hulp nodig bij het creëren van jouw droomhuis? Wij helpen je graag. Vraag gratis offertes aan en vergelijk specialisten uit de regio.Gerelateerde artikelen