Zo houd je je huis koel op een warme zomerdag!

Dennis
Dennis van Es
donderdag 04 augustus 2016, Geschatte leestijd: 2min

Het zomerweer is de afgelopen week weggebleven, maar dit weekend zijn de voorspellingen eindelijk weer goed. Het kwik stijgt weer en de zon komt weer tevoorschijn! Dit warme weer brengt wel één nadeel met zich mee. Het wordt namelijk snel benauwd binnen. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om je huis lekker koel mee te houden.

1. Hou je ramen en deuren overdag dicht

‘s Winters hou je de warmte binnen door alle ramen en deuren te sluiten. In de zomer hou je hier juist de kou mee binnen. Zet je ramen ‘s nachts open zodat het kan afkoelen, en sluit ze ‘s morgens gelijk. Zo blijft de kou binnen hangen en kan de warme lucht van buiten niet naar binnen.

Het is natuurlijk wel van belang dat je kozijnen goed isoleren. Kunststof kozijnen zijn hier ideaal voor. In de zomer houden ze goed de hitte buiten waardoor het binnen koel blijft. Maar in de winter isoleren ze natuurlijk ook goed, waardoor het binnen stukken warmer blijft!

Vraag gratis offertes aan voor kunststof kozijnen en hou je huis koel deze zomer

Ontvang gratis offertes voor kunststof kozijnen! »

2. Haal het optimale uit je ventilator

Een ventilator blaast enkel warme lucht, waar je niks mee opschiet. Maar met een kleine truc kun je de lucht van de ventilator koelen, waardoor je een lekker koud briesje krijgt. Vries een aantal waterflessen in en zet deze voor de ventilator. De lucht komt langs de koude flessen en koelt hierdoor af, waardoor er een koudere lucht rond geblazen wordt. Zo ga je je ventilator nóg meer waarderen op een warme dag!

3. Kook buiten

Sta jij ook elke avond achter het fornuis te zweten? Bereid het avondeten dan eens buiten! Al het kokende water, warme pannen en fornuizen zorgen er alleen maar voor dat het warm wordt in huis, terwijl het weer ideaal is voor een barbecue.

Wil jij je barbecue tot een groot succes maken? Lees dan onze DIY-inspiratie voor een barbecue in de tuin!

4. Isoleer je huis goed

Goede isolatie zorgt er niet alleen voor dat je huis in de winter warmer is. Ook in de zomer profiteer je van goede huisisolatie: het blijft binnen namelijk een stuk koeler. Je kan dus zeggen dat je dankzij het isoleren altijd een ideale temperatuur in huis hebt. Spouwmuurisolatie is binnen één dag aan te brengen en houdt de warmte buiten. Daarnaast is het een investering die zichzelf terugverdiend, omdat je flink bespaart op energiekosten.

Wil je meer weten over wat spouwmuurisolatie doet voor je woning? Lees dan ons blog over spouwmuurisolatie.

Liever in contact komen met specialisten die jouw spouwmuur kunnen isoleren? Vraag dan gratis offertes aan voor spouwmuurisolatie!

Vraag gratis offertes aan voor spouwmuurisolatie! »

5. Laat apparatuur zoveel mogelijk uit

Apparaten kunnen veel warmte genereren. Apparatuur die je niet nodig hebt kun je dus beter uitlaten. Stel het stofzuigen uit naar een koelere dag, laat de lampen uit of neem led-verlichting en zet de computer uit. Als het lekker weer is heb je deze apparaten ook helemaal niet nodig!

6. Hang een natte doek voor de ramen

Wil je toch graag een raam openhouden overdag? Hang dan een vochtige doek voor het raam. Maak de doek nat in ijskoud water en wring hem uit. Hang hem vervolgens voor het raam en de wind die naar binnen waait wordt afgekoeld door de natte doek! Als je aan de andere kant van de ruimte ook een raam openzet, waait het koele briesje goed door.

Genoeg tips dus om je woning koel te houden op een warme dag! Nu nog hopen dat het zomerweer dat voor dit weekend voorspeld wordt nog lang aanhoudt.Gerelateerde artikelen