Zo kom je aan de beste energie aanbieding!

Lisanne
Lisanne van Schaik
maandag 26 maart 2018, Geschatte leestijd: 2min

Energieleveranciers geven flinke kortingen of welkomstcadeaus bij een nieuw gas- en stroomcontract. Omdat er zoveel verschillende aanbiedingen zijn kan het lastig zijn om het overzicht te behouden en de juiste keuze te maken. Solvari heeft de belangrijkste punten op een rij gezet waardoor je snel de beste aanbieding kunt vinden. Je totale voordeel kan zelfs oplopen tot honderden euro’s per jaar!

Tip 1. Vergelijk energieprijzen op basis van je verbruik

Energierekeningen bestaan uit vaste- en variabele kosten. Vergelijk energieprijzen daarom altijd op basis van je persoonlijke verbruik. Een energiepakket kan bijvoorbeeld voordelig zijn bij een gezin met een gemiddeld energieverbruik, maar erg duur wanneer je alleen in een klein appartement woont. Weet je niet precies hoeveel energie je momenteel verbruikt? Neem dan contact op met je huidige energieleverancier, die kan het zo voor je opzoeken.

Tip 2. Bekijk de reviews

Op goede vergelijkgingssites vind je beoordelingen van andere consumenten. Op basis van deze reviews kun je een betere inschatting maken van de prijs en dienstverlening van de energieleverancier. Bekijk dus wat andere consumenten zeggen in de beoordelingen en doe hier je voordeel mee!

Tip 3. Profiteer van welkomstkortingen

Energieleveranciers willen graag nieuwe klanten. Wanneer je gaat overstappen zijn er verschillende soorten welkomstkortingen waarvan je kunt profiteren. Deze kortingen kunnen flink oplopen! De beste aanbieding die wij op dit moment gevonden hebben is: €250,- korting op je jaarafrekening bij een vaste contractduur van slechts één jaar! Bekijk hier bijvoorbeeld direct de aanbiedingen van Nuon of aanbiedingen van Essent

Tip 4. Vaste klanten betalen meer

Je zou denken dat het aantrekken van een nieuwe klant duurder is dan het behouden van een vaste klant. Raar genoeg denken energieleveranciers hier anders over! Vaste, loyale klanten betalen namelijk meer voor dezelfde hoeveelheid gas en stroom dan nieuwe klanten. Het verschil in kosten ontstaat doordat je als nieuwe klant kan profiteren van een welkomstcadeau of -korting. De kwaliteit van het gas en de stroom is overal hetzelfde en de service van de verschillende energieleveranciers is vergelijkbaar. Dus waarom zou je niet overstappen?

Wat kan ik dan besparen?

Het is inmiddels wel duidelijk dat je als vaste klant bij een energieleverancier duurder uit bent voor hetzelfde product en dezelfde service. Maar wat kun je dan besparen met het overstappen van energieleverancier? Dit hangt voor een groot gedeelte af van het energie- en gasverbruik. Hoe meer je verbruikt, hoe groter de besparing waarschijnlijk is. Recent is uit onderzoek gebleken dat de gemiddelde besparing rond de €175,- ligt wanneer je overstapt op een nieuw energiecontract.  

Direct de beste energie aanbiedingen

Door energieleveranciers met elkaar te vergelijken kun je gemakkelijk geld besparen. Op de site van Energie Aanbiedingen vind je gemakkelijk een overzicht van alle actuele aanbiedingen van alle energieleveranciers. Zo hoef je niet meer lang te zoeken naar de beste energie aanbieding. Je kunt kiezen voor een welkomstcadeau, cashback korting, een cadeaubon of goedkope energietarieven. Veel plezier met overstappen én je besparing!


Dit blog is geschreven in samenwerking met Energie-Aanbiedingen.com


Gerelateerde artikelen