Zo verhoog je de waarde van je huis!

Lenneke
Lenneke Manschot
donderdag 13 augustus 2015, Geschatte leestijd: 1min

Heb jij al eens nagedacht over hoe je de waarde van je huis kan verhogen? Lees hier welke investeringen je dan het best kan doen!

Investeren in je huis verhoogt niet alleen de waarde, maar maakt ook het wonen een stuk fijner. Wat kan je nu precies doen? We zetten het voor je op een rij.

Maak ruimte

Veel Nederlanders vinden hun huis te klein. Best zonde, want de meeste tijd van je leven breng je door in je eigen huis. Tijd om daar wat aan te veranderen! Je kan minimalistisch gaan leven en met weinig meubels flink wat ruimte creëren. Mocht dat niet de oplossing zijn voor je, is het plaatsen van een dakkapel het overwegen waard. Met een dakkapel kan je je stoffige zolder omtoveren tot een mooie leefruimte met een zee van licht. Of wat dacht je van een schuifpui om buiten met binnen te verbinden? Je bouwt dan geen stuk aan je huis, maar optisch lijkt je huis ineens een stuk groter.

Doe lekker duurzaam

Als je je huis wil verkopen, heb je een streepje voor als de potentiële kopers weten dat hun energierekening elke maand bijna op nul staat. Best logisch, als je je bedenkt dat je met zonnepanelen meer verdient dan met rente over je spaargeld. Wist je trouwens al dat je de btw op zonnepanelen gewoon terug kan vragen? Daardoor worden je panelen uiteindelijk goedkoper en heb je ze nog sneller terugverdiend. 

Isoleren maar!

Goede isolatie zorgt ook voor een flinke besparing op je energierekening en maakt potentiële kopers meteen een stuk enthousiaster over je huis. Trouwens niet alleen doordat de energierekening een stuk lager uitvalt, maar ook doordat het in de zomer een stuk koeler is in huis en in de winter juist warmer. Fijn om te weten: met spouwmuurisolatie bespaar je gemiddeld €500 per jaar en met vloerisolatie zo'n €250 per jaar. Dat is een vakantie naar een ver oord!

Verfijnen met kozijnen

Nieuwe kunststof kozijnen verhogen niet alleen de woningwaarde omdat het er mooi uitziet en je er jarenlang mee vooruit kan. Als je kiest voor goed isolerende kozijnen, zorgen ze namelijk ook nog eens voor een lagere energierekening. Daarnaast dragen kunststof kozijnen bij aan een hoger veiligheidsgevoel. Ze zijn brandvertragend en een goede inbraakpreventie!Gerelateerde artikelen