Zo verhoog je de waarde van je huis

Benjamin
Benjamin van Putten
vrijdag 02 september 2016, Geschatte leestijd: 2min

Iedereen wil natuurlijk het beste uit zijn woning halen. Er zijn verschillende manieren hoe je ervoor kunt zorgen dat je huis meer waard wordt. In deze blog leg ik je uit hoe je dit het beste kunt doen. Je kunt ook nog eens veel geld besparen!

Verbouwen

Wanneer je een huis koopt heeft het huis een bepaalde waarde, je kunt deze waarde verhogen door middel van een verbouwing. Maar wat kun je dan het beste verbouwen en wat zijn de kosten hiervan? 
Gemiddeld zal je 70% van je investering terugverdienen in waarde van je huis. Welke 3 verbouwingen voor meer waarde zorgen én ook nog eens energiebesparing opleveren vertel ik je graag. 

Het plaatsen van een dakkapel

Een van de verbouwingen die voor de meeste waardevermeerdering van je woning zorgt is het laten plaatsen van een dakkapel. Dit komt omdat een dakkapel meer ruimte creëert voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer op zolder.
Stel dat je investeert in een dakkapel van € 5.000,- dan verdien je hier al een groot gedeelte van terug in waarde voor je huis; deze wordt namelijk maar liefst € 3.500,- meer waard! 

Als je graag meer informatie of advies zou willen ontvangen over het plaatsen van een dakkapel breng ik je graag in contact met onze experts.

Ontvang gratis offertes voor dakkapellen! »

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de ideale manier om voor weinig geld je complete woning energiezuiniger te maken. Gemiddeld kost het laten plaatsen van een spouwmuur €15,- per vierkante meter. Wat het je oplevert? De besparing is voor een gemiddelde tussenwoning al €200,- per jaar. Voor een vrijstaand huis kan dit zelfs oplopen tot een besparing van €600,- op je energiefactuur. Wie wilt dat nou niet?

Wanneer is je huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

De oudere woningen die tussen 1920 en 1976 gebouwd zijn, zijn niet standaard voorzien van spouwmuren. Het is dan ook zeer interessant om naar de mogelijkheden te kijken om je huis wel goed te  laten isoleren. Zo werk je aan waardevermeerdering van je woning maar zal je energierekening ook een stuk lager uitvallen. Waar je wel goed op moet letten is de dikte van de muren van je huis. Als deze minder dan 24 centimeter dik zijn dan is dit sowieso te dun voor een spouw. 
Heb je een woning die tussen 1976 en 1991 gebouwd is? Veel mensen denken dat deze woningen goed geïsoleerd zijn maar juist deze huizen kunnen een nieuwe spouwmuur gebruiken. Door de jaren heen zijn de isolatiematerialen zeer verbeterd en voor deze woningen is het goed om te kijken naar de optie om de huidige spouwmuur te vervangen. 

Waarschijnlijk zul je denken, isoleren in de zomer? Waarom? Isolatie zorgt niet alleen voor warmte in de winter maar ook juist voor koelte in je huis in de zomer. Met het mooie weer zijn onze isolatie experts je dan ook graag van dienst en word je snel geholpen. Je kunt gratis offertes aanvragen en vergelijken welk aanbod het beste bij je past.

Ontvang gratis offertes voor spouwmuurisolatie! »

Het isoleren van je vloer

Je huis isoleren met vloerisolatie verhoogt de waarde van je huis omdat het voldoet aan de hogere eisen binnen de huizenmarkt. Vloerisolatie zorgt er ook voor dat de vloer tot wel 4 graden warmer is. Geen koude voeten meer in de winter en je bespaart ook nog op je energierekening, hoe fijn is dat!
Een goed geïsoleerde woning levert meer op en wordt ook sneller verkocht omdat mensen besparen en duurzaamheid steeds belangrijker vinden.

Een ander voordeel van het isoleren van je vloer is dat je deze investering al binnen 7 tot 10 jaar hebt terugverdiend en hier je verdere woonleven profijt van hebt! Dus ik zou zeggen, waar wacht je nog op?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van jouw vloer? Je kunt hier een vrijblijvende offerte aanvragen voor het plaatsen van een vloerisolatie.

Ontvang gratis offertes voor vloerisolatie! »Gerelateerde artikelen