1945

Solvari BTW-teruggaaf voor zonnepanelen

Krijg of heb je zonnepanelen op je dak? Je mag de betaalde BTW terugvragen bij de Belastingdienst. Heb je geen zin of tijd om dit zelf te regelen? Laat je volledig ontzorgen en leg de BTW-teruggaaf in handen van Solvari. Onze experts zorgen dat je aangifte helemaal in orde is.

Je betaalt tijdelijk slechts €69- voor de Solvari BTW-teruggaaf.

Tijdelijk €69,-

Hoe werkt de BTW-teruggaaf?

Wanneer je jouw BTW-teruggaaf voor zonnepanelen in handen legt van Solvari, zorgen onze experts voor de registratie, administratie, aangifte, vrijstelling en teruggaaf van BTW wanneer jij investeert in zonnepanelen. Wanneer jouw aangifte voldoet aan alle voorwaarden, stort De Belastingdienst de BTW binnen 3-5 maanden terug op jouw rekening. Onze experts staan klaar om eventuele vragen van de fiscus te beantwoorden. Ideaal!

  • Volledig ontzorgd; je hoeft zelf niets te doen!
  • Nauwkeurig en compleet
  • Gewoon goed geregeld

Waarom BTW terugvragen?

Je wekt met je zonnepanelen zelf energie op en levert stroom terug aan je energieleverancier. Je wordt in feite een klein energiebedrijf en dus ook een soort van ondernemer. Het grote voordeel hiervan is dat je de betaalde BTW mag terugvragen.

Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je 21% BTW over de panelen en de installatie. Hoe hoog dit bedrag precies is, kun je terugzien op de factuur van de installateur. Het gaat vaak om honderden euro's. Het loont dus zeker om de BTW-teruggaaf goed te regelen!

Kleine Ondernemersregeling (KOR)

Het is mogelijk om de betaalde BTW over je zonnepanelen installatie terug te vragen. Je dient echter als 'kleine onderneming' ook BTW over opgewekte energie af te dragen. Dit wordt ook wel het forfait genoemd.

De Solvari BTW-teruggaaf experts zorgen er tegelijkertijd met je aangifte voor dat je in de komende jaren geen BTW hoeft te betalen over de opgewekte energie en je verder niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst. De Kleine Ondernemersregeling (KOR) is van toepassing. Deze regeling houdt in dat wanneer de omzet minder is dan €20.000, je in aanmerking komt voor vrijstelling van BTW-aangifte. 

BTW terugvragen in 3 stappen:

Aanvragen via Solvari
Via Solvari kun je je eenvoudig aanmelden voor de zonnepanelen BTW-teruggaaf service. We hebben slechts enkele gegevens van je nodig.
Contact met experts
Onze experts neemt contact met je op om jouw persoonlijke situatie en zonnepanelen investering te inventariseren. 
Achteraf betalen
Je betaalt achteraf voor de dienstverlening nadat de aangifte is voltooid en de betaalde BTW op je bankrekening is teruggestort.

Voorwaarden zonnepanelen BTW-aangifte

Kom jij nog in aanmerking voor BTW-teruggaaf op je zonnepanelen investering? Voor deze regeling gelden de volgende voorwaarden:

• De BTW-aangifte moet binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin je jouw zonnepanelen hebt gekocht bij de Belastingdienst binnen zijn. Binnen 5 jaar daarna is dit ook nog mogelijk, maar dan kan je geen bezwaar maken als de Belastingdienst de aanvraag afwijst. De aanvraag wordt in realistische situaties echter altijd toegekend.

Voorbeeld: Je koopt jouw zonnepanelen op 15 oktober 2020 (factuurdatum). Het kalenderjaar loopt af op 31 december 2020. Je aangifte moet uiterlijk 6 maanden later binnen zijn bij de Belastingdienst, dus je kan aangifte doen tot 30 juni 2021. Daarna kan dus ook nog; de Belastingdienst zal de BTW-teruggave in realistische situaties altijd toekennen.

• De factuur van je zonnepanelen en je energierekening moeten op dezelfde naam staan. Check voor de aanschaf van zonnepanelen op welke naam je bij je energiemaatschappij staat geregistreerd, zodat je diezelfde naam op de zonnepanelenfactuur kan laten zetten.

Veelgestelde vragen

Onze experts zijn gespecialiseerd in BTW op zonnepanelen. Zij kunnen het terugvragen van betaalde BTW op zonnepanelen volledig voor je uit handen nemen. Zo weet je zeker dat je aangifte goed geregeld wordt.

Onze experts verzorgen de registratie, administratie, aangifte, vrijstelling en teruggaaf van de betaalde BTW. Ook beantwoorden zij voor jou eventuele vragen van de fiscus. Tenslotte doen ze een beroep op goedkeuringen zodat je in de jaren na de BTW-teruggaaf geen BTW meer hoeft te betalen over de opgewekte energie en je verder niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst.

Hoeveel BTW je uiteindelijk terugkrijgt van De Belastingdienst is afhankelijk van de investering die je hebt gedaan. Er geldt een BTW-tarief van 21% op zowel de panelen als op de installatie. Het betaalde BTW-bedrag vind je terug op de factuur van het bedrijf dat de zonnepanelen op jouw dak heeft geinstalleerd.

Met zonnepanelen wek je zelf energie op en lever je stroom terug aan je energieleverancier Je bent in feite een klein energiebedrijf en dus ook een soort van ondernemer.  Daarom moet je eigenlijk BTW betalen over de stroom die je via je zonnepanelen opwekt en rechtstreeks verbruikt. Zolang de omzet minder dan €20.000 per jaar is kun je een beroep doen op de Kleine Ondernemersregeling. (KOR) Je hoeft dan geen BTW meer aan de Belastingdienst te voldoen. Onze experts zorgen er tegelijkertijd met je aangifte voor dat dit in orde wordt gemaakt.

Let op: de KOR 2020 is behoorlijk ingewikkeld en er zijn meer uitzonderingen. Daardoor kan de BTW teruggaaf in veel voorkomende situaties verkeerd aflopen. Door je volledig te laten ontzorgen hoef je je hier geen zorgen om te maken!

Je betaalt het bedrag van €69,- achterad. De betaling vindt plaats nadat de aangifte is afgerond en de BTW is teruggestort op je rekening. Onze experts zijn pas tevreden als jij dat ook bent!

Na het afronden van jouw dossier worden jouw gegevens nog 7 jaar bewaard. Deze periode wordt voorgeschreven door de Belastingdienst.

Met zonnepanelen wek je zelf energie op en lever je stroom terug aan je energieleverancier Je bent in feite een klein energiebedrijf en dus ook een soort van ondernemer. Je moet daarom BTW afdragen over de door jou opgewekte energie, maar dit doorgaans niet nodig omdat de Kleine Ondernemersregeling (KOR) van toepassing is. Bijkomend voordeel is dat je de betaalde BTW over je zonnepanelen installatie volledig mag terugvragen bij de Belastingdienst.

Tijdelijk €69,-

Advies op maat

Wanneer je geen zin of tijd hebt om je te verdiepen in het terugvragen van BTW ben je bij Solvari aan het juiste adres. Onze experts hebben jarenlange ervaring met BTW-regelingen voor zonnepanelen en kunnen je zeer deskundig van dienst zijn. Bij Solvari betaal je een scherp tarief van €69,- voor deze dienst. Dit bedrag is excl. 21% BTW. Uiteraard wordt deze BTW ook teruggevraagd bij de Belastingdienst.

Vul je gegevens in om BTW-teruggaaf voor zonnepanelen aan te vragen. Er wordt vervolgens zo snel mogelijk contact met je opgenomen. Betalen doe je achteraf!

Vragen?

Heb je vragen over deze dienst? Neem dan gerust contact met Solvari op via: 020 - 262 6228. Wij staan je graag te woord!

Direct aanvragen

powered by Typeform

Eerder bekeken pagina's