kosten buitengevelisolatie

1008

De prijs van buitengevelisolatie is erg hoog. Het is de duurste vorm van isoleren, maar het levert ook veel op. Vergeleken met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie is de buitengevelisolatie prijs stukken hoger. Per vierkante meter kun je voor buitengevelisolatie zomaar 7 keer zo veel betalen. Dit komt omdat de hele gevel weer netjes afgewerkt moet worden. Nadat de buitengevelisolatie is aangebracht ziet je woning er wel weer stukken mooier uit, wat voor veel mensen de extra investering toch waard is.

man die buitengevelisolatie aanbrengt

Prijs buitengevelisolatie

De prijs voor buitengevelisolatie kan erg uiteenlopen. Gemiddeld kun je er van uit gaan dat je €90 tot €130 per vierkante meter betaald. Daar staat een besparing van ongeveer €7 per vierkante meter tegenover. Afhankelijk van het type woning en oppervlakte zijn de volgende richtprijzen van toepassing:

Type woningPrijs buitengevelisolatie

Appartement (25 m2)

€2.250 - 3.250

Rijtjeswoning (65 m2)

€5.850 - €8.450

2 onder 1 kap (100 m2)

€9.000 - €13.000

Vrijstaande woning (150 m2)

€13.500 - €19.500


Prijsfactoren buitengevelisolatie

Hoewel we een grove schatting van de buitengevelisolatie prijs kunnen geven, zal het altijd per situatie verschillen. Zo heb je de keuze uit verschillende diktes isolatiemateriaal. Hoe dikker het isolatiemateriaal, hoe duurder. Maar dit isoleert vaak ook weer beter. Daarnaast hebben je wensen betreft de afwerking en het oppervlakte ook invloed op de prijs. 

De enige manier om de prijs voor buitengevelisolatie te ontdekken voor jouw woning, is door offertes aan te vragen. Zo krijg je een op maat gemaakt voorstel die voldoet aan al jouw wensen.

Terugverdientijd

Het is per woning en persoonlijke situatie afhankelijk of buitengevelisolatie rendabel is. De terugverdientijd is gemiddeld ongeveer tien jaar. Dit komt door de relatief hoge prijs voor buitengevelisolatie. Bedenk je hierbij wel dat je niet alleen profiteert van de isolatie, maar ook van een gevel die er weer als nieuw uit ziet.

Eerder bekeken pagina's