Subsidie buitengevelisolatie

(33 Reviews)
1008

In september 2016 kwam er subsidie beschikbaar voor woningisolatie. Helaas is de subsidie voor particulieren sinds 27 april 2017 op. Voor VvE's, woonverenigingen en woningcorporaties is er nog wel subsidie beschikbaar.

Als je koos voor twee isolerende maatregelen, kon je aanspraak maken op 20% subsidie. Ondanks dat de subsidie nu weggevallen is, is het isoleren van je woning nog steeds heel erg interessant. Er zijn interessante financieringsmogelijkheden én je betaalt momenteel minder btw. 

Subsidie gevelisolatie

De subsidie op gevelisolatie werd berekend per geïsoleerde vierkante meter. Elke m2 was goed voor €30 subsidie. Wilde je de isolatiesubsidie ontvangen, dan moest je gevelisolatie een minimaal aantal vierkante meters zijn. Per woningtype ging het om de volgende oppervlakten: 

  • Vrijstaande woning: 55 m2 
  • Hoekwoning: 40 m2
  • Tussenwoning: 18 m2
  • Appartement: 13 m2 

De minimale Rd-waarde is 5,0. De isolatiespecialisten kunnen je alles vertellen over deze isolatiewaarde! 

Lees meer over de isolatiesubsidie! »

Verlaagd btw-tarief op gevelisolatie

De terugverdientijd op buitengevelisolatie is nu nog steeds korter door het verlaagde btw-tarief. Momenteel geldt een verlaagd btw-tarief van 9% op buitengevelisolatie. Je betaalt maar 9% btw over de arbeidsuren die nodig zijn om je spouwmuren te isoleren. 

Tip: in sommige regio’s is wel nog een subsidie voor buitengevelisolatie beschikbaar. Of er voor jou meer subsidie beschikbaar is, kan je controleren bij Energiesubsidiewijzer.

Aantrekkelijke financiering buitengevelisolatie

Ondanks dat de subsidie niet meer beschikbaar is, is het isoleren van de buitengevel zeker niet onhaalbaar. Heb je onvoldoende spaargeld om in buitengevelisolatie te investeren? Dan zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om buitengevelisolatie te financieren:

• lokale subsidieregelingen, te checken via Energiesubsidiewijzer
• ben je bezig met het kopen van een nieuw huis, kijk dan of er mogelijkheden zijn voor extra hypotheekruimte 
• heb je geen geld om te investeren in buitengevelisolatie, overweeg dan een energiebespaarlening

Eerder bekeken pagina's