Opties van cv-ketels

1009

Er zijn verschillende opties bij het aanschaffen van een cv-ketel. Zo kan een cv-ketel niet alleen gekocht, maar ook gehuurd worden. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een cv-ketel in combinatie met een warmtepomp. Benieuwd naar de opties? Wij leggen het graag uit.

Cv-ketel huren

Veel huishoudens maken gebruik van het huren van een cv-ketel. Wanneer je een cv-ketel huurt, betaal je niet direct het aanschafbedrag, maar een maandelijks tarief. Dit bedrag loopt door tot de gehele levensduur van de cv-ketel, waarbij het onderhoud meestal bij het maandelijkse bedrag inbegrepen is.

Voordelen en Nadelen huren cv-ketel

Voordelen Mogelijke nadelen
Geen grote uitgave in één keer
Installatie kosten gelijk afrekenen (loopt wel op tot €1.000,-)
Kosten onderhoud zitten in de huurprijs
Geen eigenaar van de cv-ketel
Geen onverwachte kosten bij reparatie
Installateur bepaalt de voorwaarden
Vast bedrag per maand
Bij verhuizing moet het bedrag worden afgekocht of overgedragen aan de nieuwe bewoner(s)

Het huren van een cv-ketel ziet er voordelig uit wanneer het vergeleken wordt met de aanschafprijs van een nieuwe cv-ketel. Echter is het huren van een cv-ketel niet het beste idee. Zelf word je nooit eigenaar van de cv-ketel, maar gedurende 12 jaar ben je er wel maandelijkse kosten aan kwijt. Wanneer de kosten op lange termijn bekeken worden, is het kopen van een cv-ketel voordeliger dan huren. 

Vind dé beste cv-ketel specialist en ontvang gratis offertes.

Cv-ketel kopen

Het kopen van een cv-ketel is niet gemakkelijk: er zijn veel verschillende opties en het is een grote investering. Echter is het aanschaffen van een passende cv-ketel wel noodzakelijk. Het is belangrijk om je goed te laten informeren over welke soort cv-ketel het beste in jouw huis past. 

Voordelen en Nadelen kopen cv-ketel

Voordelen Nadelen
Eenmalige aanschafkosten
Grote uitgave in één keer
Volledig eigenaar
Onderhoudscontract service
Goedkoop op lange termijn
De grootte moet worden afgestemd op het verbruik

Cv-ketel met warmtepomp

Naast het installeren van een cv-ketel kun je ervoor kiezen om een warmtepomp aan te schaffen. Door te kiezen voor een warmtepomp stap je over naar een duurzame warmtebron.

Een warmtepomp is een kleine elektrische pomp die naast de cv-ketel geplaatst wordt. De warmtepomp is kleiner dan een cv-ketel, dus het is niet noodzakelijk om er een speciale ruimte voor vrij te maken. De pomp wordt voor het grootste gedeelte gebruikt om het huis te verwarmen: de cv-ketel springt alleen bij wanneer het noodzakelijk is. 

Een warmtepomp trekt warmte naar binnen, hierdoor hoeft er minder gestookt te worden. Warmtepompen gaan tot wel 20 jaar mee en verlagen de CO2-uitstoot. Bij een eengezinswoning kun je tot wel 40% besparen.

Vind dé beste cv-ketel specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's