Kosten nieuwe CV-ketel

1009

De aanschafprijs van een nieuwe cv-ketel hangt af van verschillende factoren: het type cv-ketel, het vermogen en de gekozen specialist. Ook heeft het eventueel afsluiten van een onderhoudscontract invloed op de prijs.


Kosten van een cv-ketel

Natuurlijk is het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel een investering. De kosten van de verschillende soorten cv-ketels liggen gemiddeld tussen de €1.000,- en €2.000,-. Bij dit bedrag zitten de kosten voor het installeren nog niet inbegrepen: deze bedragen ongeveer 40% van de totale kosten. 

Het voordeel van het vervangen van je oude cv-ketel is dat je flink kunt besparen op de stookkosten. Deze besparing kan oplopen tot wel €300,- per jaar.  Wanneer een cv-ketel geplaatst wordt, kun je ook kiezen voor de aanschaf van nieuwe radiatoren.

Kosten van een cv-ketel (gemiddelde)

Kosten radiator

Nieuwe radiatoren worden geplaatst om je woning optimaal te verwarmen. De kosten voor een radiator liggen gemiddeld tussen de €100,-  en €600,- per stuk. Er zijn 4 verschillende soorten radiatoren: leden-, design-, paneel- en elektrische radiatoren.

Ledenradiator

Een ledenradiator kost gemiddeld €120,- en neemt veel warmte in zich op. Hierdoor blijft de radiator langer warm.

Designradiator

Een designradiator kost gemiddeld €225,- en bestaat in veel verschillende kleuren, maten en vormen. Dit kan geheel aangepast worden aan persoonlijke woonwensen.

Paneelradiator

Een paneelradiator kost gemiddeld €85,- en verwarmt het huis in een hoog tempo.

Elektrische radiator

Een elektrische radiator kost gemiddeld €475,- en kan makkelijk op verschillende plekken staan. Bovendien heet deze variant geen aansluiting op de centrale verwarming nodig.

Kosten thermostaat

Vind dé beste cv-ketel specialist en ontvang gratis offertes.

Voorbeeld van kosten verschillende typen thermostaten

Type thermostraat Kenmerken Kostprijs
Kamer
Gemakkelijk te bedienen, geen tijd in te stellen
€50 - €170
Klok
Diverse ruimtes, in te stellen op tijd
€140 - €250
Op afstand
Op afstand bedienbaar (telefoon, laptop o.i.d.)
€150 - €250

De thermostaat zorgt ervoor dat de kamer een constante temperatuur heeft. De thermostaat meet continu de temperatuur en geeft dit door aan de cv-ketel. Wanneer de temperatuur stijgt of afneemt, zorgt de cv-ketel dat er nieuw water wordt aangevoerd. Er zijn twee verschillende soorten thermostaten: een aan/uit- of een modulerende thermostaat.

Aan/uit thermostaat

Een aan/uit thermostaat gaat aan wanneer de temperatuur is gezakt en vervolgens uit wanneer deze is gestegen. De prijs van een aan/uit thermostaat verschilt en ligt tussen €50,- en €300,-.

Modulerende thermostaat

Een modulerende thermostaat zorgt dat de temperatuur altijd op het gewenste niveau blijft. Naast de aan/uit functie stuurt deze variant ook andere signalen naar de cv-ketel. Wanneer de woning met 5 graden moet worden verwarmd, zorgt de modulerende thermostaat voor een gelijkmatige opwarming. De cv-ketel blijft constant aanstaan, waardoor er minder energie nodig is voor het opwarmen van het water.

De prijs van een modulerende thermostaat varieert en ligt tussen de €50,- en €300,-. 

Vind dé beste cv-ketel specialist en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's