"Toen we werden getipt over een dakkoepel, waren we gelijk verkocht. Wat een mooie oplossing voor meer licht!"

- Peter & Cecil

Ontvang gratis offertes voor het plaatsen van een dakkoepel en vergelijk specialisten in jouw regio!

Wil jij meer daglicht in huis? Een dakkoepel (of lichtkoepel) is dé manier om effectief meer daglicht binnen te krijgen. Een dakkoepel geeft 30% tot 50% meer daglicht dan een gewoon raam van dezelfde grootte. Wil je een dakkoepel plaatsen? Vergelijk eerst gratis dakkoepel offertes en bespaar tot 40% op de aanschaf en installatie.

Wat is een dakkoepel?

Een dakkoepel is een raam dat in het dak wordt geplaatst. Dit raam heeft een ronding, waardoor er enorm veel daglicht naar binnen wordt getrokken. De ronding zorgt er ook voor dat regen niet op het raam blijft liggen. De meeste mensen kiezen voor een lichtkoepel als ze te weinig natuurlijk licht in huis hebben. Dat is niet voor niets, want een lichtkoepel trekt een aanzienlijke hoeveelheid licht naar binnen.

Voordelen dakkoepel

1. Meer daglicht in huis

Een gewoon raam zorgt natuurlijk voor een mooi uitzicht, maar een dakkoepel brengt je meer daglicht in huis. Een dakkoepel geeft, in vergelijking met een raam van dezelfde oppervlakte, 30% tot 50% meer daglicht. Wist je ook dat een ruimte ruimer lijkt als er meer daglicht naar binnen schijnt? Hierdoor voel je je snel prettiger in je eigen huis.

2. Dakkoepel is goedkoper dan een raam

Een dakkoepel is in veel gevallen goedkoper dan gewoon raam. Dit komt doordat het plaatsen van een koepel sneller en eenvoudiger is. Daarnaast is het materiaal van een dakkoepel goedkoper. Kies jij voor een dakkoepel? Dan ben je vaak goedkoper uit!

3. Besparen op energie

Een dakkoepel brengt meer natuurlijk licht naar binnen. Hierdoor kan je de lampen vaker uit laten staan, waardoor je een hoop energie kan besparen. Zo kan een dakkoepel niet alleen je woongenot vergroten, maar kan het ook helpen om op je energierekening te besparen.

Formaat dakkoepel

Dakkoepels zijn er in veel maten. Hoe groter de dakkoepel, hoe meer daglicht er binnen komt. Bij een grote dakkoepel kun je overwegen om zonwering te laten plaatsen voor de momenten dat je iets minder daglicht wilt. De afmetingen kunnen verschillen van enkele tientallen centimeters tot wel 2 meter in de lengte en breedte.

Dakkoepel plaatsen

Een dakkoepel plaatsen is niet eenvoudig. Je kunt dit werk het beste overlaten aan een specialist. Via Solvari kan je gratis dakkoepel offertes aanvragen om in contact te komen met specialisten uit jouw regio. Zij kunnen eventuele vragen beantwoorden en vakkundig een dakkoepel voor je installeren.

Je gegevens worden enkel gebruikt voor het contact met bij Solvari aangesloten bedrijven en niet gedeeld met derden.