"Mijn dak was na jaren wat gaan verweren door de regen. Na de renovatie zag het er weer uit als nieuw! "

- Ilse W.

Ontvang gratis offertes voor het renoveren van je rieten dak en vergelijk specialisten in jouw regio!

Net als elk dak is een rieten dak ook onderhevig aan invloeden van buitenaf als hagel, regen en zon waardoor het riet aangetast kan worden. Onderhoud en renovatie is dan ook om de zoveel tijd nodig om een rieten dak gezond en mooi te houden. Het voordeel van een rieten dak renoveren is dat je dak er niet alleen weer uitziet als nieuw, ook verleng je de levensduur waarmee je uiteindelijk hogere kosten voorkomt.

Renovatiemethoden rieten dak

Er zijn verschillende renovatiemethoden voor een rieten dak. Wanneer de dakdekker kiest voor het doordekken dan wordt de buitenste verweerde buitenlaag van het riet verwijderd en wordt deze aangevuld met nieuw riet. Een andere methode is het bijsteken. In dat geval wordt het dak eerst grondig schoongemaakt en wordt er riet geplaatst op plekken waar het riet niet dik genoeg meer is. Een andere mogelijkheid is het overdekken van het rieten dak. Hierbij wordt na schoonmaak een nieuw rieten dak op de oude dakbedekking geplaatst.

Kosten renoveren rieten dak

Ben je benieuwd naar de kosten voor het renoveren van jouw rieten dak? Wacht dan niet langer en vraag snel, gratis en veilig prijzen op bij de bij ons aangesloten dakdekkers.

Je gegevens worden enkel gebruikt voor het contact met bij Solvari aangesloten bedrijven en niet gedeeld met derden.