1010

Dakisolatie

Geen onnodig warmteverlies = lagere energiekosten!

Door je dak goed te isoleren kun je warmteverlies tegengaan. Je hoeft minder te stoken, waardoor je energierekening daalt en je wooncomfort stijgt. Solvari vertelt je meer over de voordelen en brengt je vrijblijvend in contact met isolatie experts uit jouw buurt.

» Direct offertes aanvragen

Dakisolatie

Geen onnodig warmteverlies = lagere energiekosten!

Door je dak goed te isoleren kun je warmteverlies tegengaan. Je hoeft minder te stoken, waardoor je energierekening daalt en je wooncomfort stijgt. Solvari vertelt je meer over de voordelen en brengt je vrijblijvend in contact met isolatie experts uit jouw buurt.

» Direct offertes aanvragen

Dakisolatie offertes vergelijken

Wil je ook profiteren van een lagere energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame planeet met een woning die minder CO2 uitstoot? Vraag vrijblijvend dakisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere experts op prijs/kwaliteit en kun je een slimme keus maken.

Eerst advies? Dat kan geregeld worden!
Twijfel je of dakisolatie de juiste eerste stap is naar een duurzamer huis? Het energieadvies van De Energiebespaarders biedt uitkomst. Vertel me meer!

Vergelijk via Solvari!

Via Solvari kom je snel in contact met vakkundige dakisolatie specialisten bij jou in de buurt!

 • Je ontvangt tot wel 3 offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Beoordeel op punten die jij belangrijk vindt
 • Kies voor de specialist met het beste aanbod
 • Bespaar tijd en moeite

Isolatie rekenhulp

Met de Solvari isolatie rekenhulp kun je zelf berekenen wat jij kan verdienen met een beter geïsoleerde woning. Beantwoord in slechts 2 minuten een paar eenvoudige vragen. De rekenhulp geeft je o.a. inzicht in:

 • Mogelijke besparing in euro's per jaar
 • Besparing CO2 per jaar
 • Terugverdientijd
 • Investeringsrendement
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Ontdek hoeveel jij kunt besparen met isolatie

Met behulp van je postcode en huisnummer halen we gegevens op uit het BAG-Kadaster, zoals het bouwjaar van jouw woning. Dit scheelt jou weer invullen!

Begin hier
We herkennen deze postcode niet. Wil je die nog eens checken?
We herkennen de combinatie van dit huisnummer met deze postcode niet. Wil je die nog eens checken?
Doorgaan

Het bouwjaar van jouw woning

Controleer het bouwjaar en pas aan indien nodig.

Vorige Doorgaan

Specificaties van jouw woning

Vul onderstaande gegevens aan.

Optioneel
Optioneel
Vorige Doorgaan

Specificaties van jouw woning

Vul onderstaande gegevens aan.

Vorige Doorgaan

In jouw woning zit al...

Als er bij het bouwjaar van jouw woning isolatiemaatregelen verplicht waren hebben we deze alvast voor je aangevinkt.

Optioneel
Vorige Doorgaan

Laatste gegevens

Op basis van de door jou ingevoerde informatie kunnen we een berekening maken van jouw besparing. Vul je gegevens in en ontvang direct jouw advies.

Klopt je telefoonnummer? De specialisten bellen vaak voor meer informatie of om een afspraak te maken bij jou op locatie. Zo krijg je een offerte die past bij jouw wensen.
Dit is geen geldig telefoonnummer. Voer een geldig telefoonnummer in om optimaal van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken.
Vorige Doorgaan

Dit kan isolatie jou opleveren

Op basis van de door jou ingevulde gegevens is er een schatting gemaakt. Hieronder ontdek je wat de verschillende isolatiemaatregelen jou kunnen opleveren. Benieuwd naar de kosten? We brengen je graag in contact met specialisten.

Let op: Als je kiest voor 2 (of meer) isolatiemaatregelen kun je in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidies!

Mogelijk geschikte maatregelen

Dakisolatie

Het isoleren van het dak is één van de belangrijkste stappen naar een lagere energierekening. Daarnaast verhoog je met dakisolatie ook jouw wooncomfort. In de winter houdt de dakisolatie de warmte in je huis vast en in de zomer houdt het de warme lucht juist buiten. Op deze manier heb je het gehele jaar door een aangename temperatuur in huis!

Besparing per jaar

Minder uitstoot

Terugverdientijd

Rendement

Optioneel
Optioneel

Vloerisolatie

Naast warme voeten heeft vloerisolatie nog veel andere voordelen. Het bespaart op de energierekening en vermindert vochtproblemen. Daarnaast zal de waarde van je woning meestijgen met de investering die je voor vloerisolatie hebt gemaakt. Dit komt omdat het energielabel van je woning stijgt. Vloerisolatie wordt vaak uitgevoerd vanuit de kruipruimte, waardoor je er binnen vrijwel niets van merkt.

Besparing per jaar

Minder uitstoot

Terugverdientijd

Rendement

Optioneel

Spouwmuurisolatie

Woningen die tussen 1920 en 1976 gebouwd zijn, hebben spouwmuren. Er zit dan een open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur (de spouw), waardoor er veel warmte verloren gaat. Met spouwmuurisolatie zorg je ervoor dat het binnenshuis aangenaam van temperatuur blijft. De klus wordt uitgevoerd vanaf de buitenkant van de muur en is binnen een dag klaar, zonder dat het rommel in je huis achterlaat.

Besparing per jaar

Minder uitstoot

Terugverdientijd

Rendement

Optioneel

Jouw woning is al goed geïsoleerd! Om extra energie te besparen raden we aan om zonnepanelen te nemen

Door zonnepanelen te laten plaatsen, geniet je van veel voordelen. Zo heb je geen last van de stijgende energieprijzen én draag je een steentje bij aan een beter milieu. Zonnepanelen leveren een hoog gemiddeld rendement op van 5% per jaar, dit is een stuk hoger dan de rente op je spaarrekening.

Optioneel
Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
Vorige

Veelgestelde vragen

Bij dakisolatie wordt er een isolerende laag op de binnen- of buitenzijde van je dak aangebracht. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat warme lucht in de winter binnen blijft en in de zomer juist buiten. Er zijn verschillende materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Elk materiaal heeft zijn eigen dikte en bijbehorende isolatiewaarde. Laat je door een expert adviseren over het type dakisolatie en materiaal dat voor jouw woning geschikt is.

Op basis van het bouwjaar van je woning kun je in de meeste gevallen bepalen hoe je dak vanuit de bouw is geïsoleerd.

 • Vóór 1975: bij de bouw is geen isolatie aangebracht
 • Tussen 1975 en 1992: bij de bouw is een mate isolatielaag aangebracht
 • 1992 of later: bij de bouw is zeer goede isolatie aangebracht

Heb je een woning die vóór 1992 is gebouwd? Kijk achter de schotten of zolder of til een dakpan op om te zien wat voor isolatiemateriaal er in je dak zit.

De meeste woningen in Nederland hebben een geïsoleerd dak. Helaas zijn veel van deze daken matig geïsoleerd en is het aan te raden om dit te verbeteren. Een van de grootste energiegebreken aan een woning is een slecht geïsoleerd dak. Wanneer je dak goed geïsoleerd is, kun je jaarlijks honderden euro’s besparen!

De kosten van dakisolatie lopen enorm uiteen, maar liggen gemiddeld tussen de €2.500 en €5.500. 

Als je woningeigenaar bent en minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, dan kun je de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. » Lees meer

Wil je weten hoeveel je bespaart met het beter isoleren van je woning? Gebruik onze handige isolatie rekenhulp en kom er binnen twee minuten achter!

Eerder bekeken pagina's