Plat dak isoleren

1010

Woon je in een huis met een plat dak? Dan heb je meerdere mogelijkheden voor isolatie. Dit is echt een klus voor specialisten, omdat de isolatie bescherming moet bieden tegen kletterende neerslag en stilstaand water.

Plat dak aan de buitenkant isoleren

Voor het isoleren van een plat dak kan je kiezen voor de warm-dak-constructie. Dit is wel een flinke klus. De isolatiespecialist moet namelijk eerst de huidige dakbedekking verwijderen en zal daarna pas het gekozen isolatiemateriaal op je dakbeschot bevestigen.

Bedekken met dakplaten

Je platte dak kan geïsoleerd worden met waterdichte dakplaten. Dit kan wel alleen als de bestaande dakbedekking in goede staat is. De platen moeten bedekt worden met een laag grind of tegels, om te zorgen dat ze niet wegwaaien.

Binnenkant plat dak isoleren

Je kan ervoor kiezen om de binnenkant van je platte dak te laten isoleren. Het isolatiemateriaal wordt dan tussen de balklaag geplaatst. Deze vorm van dakisolatie wordt afgeraden, omdat de kans op houtrot in de dakconstructie groot is. Je dak neemt namelijk de buitentemperatuur aan en het vocht van binnen kan nergens heen. Houd hier dus rekening mee!

Eerder bekeken pagina's