Rendement dakisolatie

1010

Door je dak te isoleren, kun je flink besparen op de energierekening. Daarnaast streef je naar een beter milieu en een afname in het gebruik van gas. Maar wat levert dakisolatie nou precies op? Hieronder lees je meer over het rendement van dakisolatie.

Rendement van dakisolatie

Dakisolatie levert energiebesparing op: zo bespaar je jaarlijks 1000 m3 gas bij een gemiddelde eengezinswoning met verwarmde zolderkamer.

Belangrijke factoren

De hoogte van het rendement kan door verschillende factoren worden beïnvloedt. Zo spelen de methode die wordt gebruikt, het feit of je zolder verwarmd of onverwarmd is én de kwaliteit van de plaatsing een belangrijke rol. De kwaliteit van de plaatsing is met name belangrijk, omdat je met het onjuist toepassen van dakisolatie te maken kan krijgen met vochtproblematiek.

Wij raden aan om altijd een specialist in te schakelen voor dakisolatie, zo kun je optimaal genieten en problemen in de toekomst voorkomen. Voordat je kunt besparen op de energierekening, moet je uiteraard de gemaakte kosten voor dakisolatie eerst terugverdienen.

Vind dé beste specialist voor dakisolatie en ontvang gratis offertes.

Terugverdientijd van dakisolatie

De gemiddelde terugverdientijd voor dakisolatie bedraagt 3 tot 6 jaar. De terugverdientijd kun je zelf berekenen door de kosten van jouw dakisolatie klus te delen door de jaarlijkse besparing van dakisolatie.

De factoren die meespelen met de hoogte van het rendement van dakisolatie, spelen ook een rol bij de terugverdientijd. Het is dan ook belangrijk om offertes te vergelijken, om zodoende een goed beeld te krijgen van verschillende specialisten uit de regio.

Hoeveel kan ik besparen?

Hieronder vind je een tabel met daarin hoeveel je kunt besparen per situatie. We gaan uit van een gemiddelde hoekwoning of 2-onder-1-kap woning. Ook gaan we uit van een goede isolatiewaarde (4 Rc).

Type dakGemiddelde besparing
Schuin dak (verwarmde zolder)€700
Schuin dak (onverwarmde zolder)€380
Isoleren zoldervloer (onverwarmde zolder)
€390
Isoleren plat dak€600

Wij raden aan om offertes te vergelijken om met de juiste specialist in jouw regio in contact te komen. Op deze manier kun je binnen de kortste keren genieten van de voordelen van dakisolatie!

Vind dé beste specialist voor dakisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's