"Geen enkele woning voldeed aan mijn eisen, dus ik heb mijn huis naar mijn smaak laten ontwerpen. Met recht een droomhuis."

- Gijsbrecht

Huis laten ontwerpen: ontvang gratis offertes en vergelijk architecten in jouw regio!

Wil je een woning die volledig aansluit op al jouw wensen en behoeften? Een architect is de aangewezen professional die dit kan realiseren. Een architect kan een ontwerp maken en de realisatie begeleiden voor zowel nieuwbouw, aanbouw en verbouw. Daarnaast kunnen architecten vaak de benodigde vergunningen regelen. Kortom, met een architect wordt het (ver)bouwen een stuk eenvoudiger.

Wat doet een architect?

  • Ontwerp maken om vervolgens een bouwtechnische tekening uit te tekenen
  • Ontwerp toetsen aan bouwbesluit en eisen van gemeente
  • 3D-tekening uitwerken
  • Vergunningen aanvragen
  • Overleggen met aannemersbedrijf

Bouwbesluit en bouwtekening

Iedere gemeente heeft een bouwbesluit, waarin bepaalde eisen staan opgesteld met betrekking tot de bouw en verbouw van woningen. Hierdoor kan iedere bouwaanvraag objectief worden beoordeeld. Op de website van jouw gemeente kun je dit bouwbesluit vaak terugvinden. In de meeste gevallen beschik je zelf niet over de capaciteiten om een bouwtechnische tekening te maken die aan het bouwbesluit van jouw gemeente voldoet. Een architect is ervaren in dit soort werk en vergroot de kans van slagen enorm.

Wat kost een huis laten ontwerpen?

De kosten voor het laten ontwerpen van een huis lopen erg uiteen. Afhankelijk van jouw wensen, het soort huis en de grootte van het huis kan een architect een prijsopgave maken. Ben je benieuwd wat het ontwerp voor jouw droomhuis gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij architecten die bij Solvari zijn aangesloten!

Je gegevens worden enkel gebruikt voor het contact met bij Solvari aangesloten bedrijven en niet gedeeld met derden.