Gevelreiniging

1017

Is je gevel bedekt met mos of beklad met graffiti? Dan is het tijd om een gevelwerker in te schakelen. Een gevelwerker kan je gevel reinigen en ervoor zorgen dat je huis er aan de buitenkant weer uitziet als nieuw. Het reinigen van een gevel kan op drie manieren: met stoom, chemisch reinigen of met stralen. Het ligt eraan hoe je gevel eraan toe is. Op basis van het vuil op je gevel wordt bepaald welke methode het best is om te reinigen.

Gevel reinigen met stoom

Is je gevel alleen maar bedekt met mos of heeft je gevel schade van een klimop? Dan kan de gevel prima gereinigd worden met stoom. Er wordt heet water tegen de muur gespoten met een hogedrukreiniger, waarna de gevel er weer uitziet als nieuw.

Gevel chemisch reinigen

Is de schade aan je gevel te groot om aan te pakken met stoom? Dan komt er een chemisch goedje aan te pas. Het chemische middel wordt op de gevel aangebracht, waardoor bijvoorbeeld graffiti verwijderd wordt. Na reiniging wordt het water met het chemische middel vaak gerecycled.

Gevel stralen

Als de gevel echt erg vuil is, wordt er niet alleen met water op de gevel gespoten, maar ook met een ander straalmiddel. Vaak wordt ervoor gekozen om water met zand te mengen en op die manier de gevel te reinigen.

Eerder bekeken pagina's