Voegwerk herstellen

(26 Reviews)
1017

Door de invloed van wind, zon en regen kunnen de voegen in je gevels gaan slijten, afbrokkelen en scheuren. Voegwerk is best wel belangrijk voor het aanzien van je woning. Slecht voegwerk geeft je woning meteen een vervallen indruk, wat hartstikke zonde is en zelfs problemen kan opleveren als slechte isolatie. Bescherm dus de waarde van je woning en schakel op tijd een gevelwerker in!

Verschillende soorten voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegen die een gevelwerker kan aanbrengen. Elke voegsoort heeft eigen eigenschappen. Kies zorgvuldig voor een voeg, want het voegwerk bepaalt een groot deel van het uiterlijk van je woning.

Voegwerk herstellen

In sommige gevallen kan het voegwerk heel simpel hersteld worden. Als er een scheur in de gevel zit, kan het voegwerk rondom de scheur weggehaald worden. Er worden dan chemische ankers (ook wel ‘wokkels’ genoemd) aangebracht. Daarna wordt de steen opgevuld in dezelfde kleur als de rest.

Voegwerk renoveren

Is het voegwerk te erg beschadigd om het simpel te herstellen, dan moet het heel voegwerk van je woning gerenoveerd worden. De gevelwerker verwijdert het bestaande voegwerk door het eruit te slijpen of te hakken. Vervolgens wordt het voegwerk opnieuw aangebracht in de gevel.

Voegwerk herstellen


Eerder bekeken pagina's