De mooiste gietvloerstijlen

(14 Reviews)
1184

De kleur van de gietvloer is een essentieel onderdeel voor de sfeer die ontstaat in de ruimte waar de vloer ligt. Door de kleur van je gietvloer af te stemmen met je interieur ontstaat er een mooie samenhang.Hiermee creëer je jouw unieke leefruimte met de sfeer die bij jou past!

Kleuren voor een gietvloer

Gietvloeren zijn heel flexibel als het gaat om kleuren. Iedere gietvloer is weer uniek en naar eigen wens en smaak in te vullen. Van opvallende kleuren tot neutrale kleuren, alles is mogelijk. De keuze voor de kleur van de gietvloer wordt vaak afgestemd op de stijl van de leefruimte en het interieur.

Populaire stijlen van gietvloeren

Gietvloeren kan je in verschillende stijlen laten gieten. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, staan hier de vier populairste stijlen onder elkaar.

Opvallende gietvloer

Gietvloeren zijn al erg in trek, maar we zien dat opvallende stijlen het steeds beter doen. Denk hierbij aan een appelgroene of citroengele vloer. Een trend hierbij is om een opvallende gietvloerstijl te combineren met een neutraal interieur. Het is wel goed te beseffen dat een opvallende gietvloerstijl een grote invloed heeft op de sfeer in de leefruimte.

Industriële gietvloer

De industriële stijl is een stoere en donkere stijl, waarmee je je leefruimte een rustig en warm karakter geeft. De industriële gietvloer wordt vaak gebruikt in werkruimtes en geeft de ruimte een stoere look. Een combinatie met een houten interieur geeft een erg mooie uitstraling aan de leefruimte.

Witte gietvloer

Een witte gietvloer is een flexibele stijl, waarbij een hoop mogelijk is. De witte gietvloer is te combineren met allerlei interieurstijlen. Wit is daardoor een veilige keuze voor je gietvloer. Met het interieur kan je daardoor de stijl van de leefomgeving bepalen en dus ook weer makkelijk veranderen. Vergelijk een witte gietvloer met een canvasdoek en speel met je interieur.

Gietvloer in grijstinten

De populairste vorm van een gietvloer zijn de grijstinten. Het vormt de ideale balans tussen een neutrale en warme stijl. Een grijze gietvloer heeft een verzorgde en strakke uitstraling. Daarbij zijn de mogelijkheden voor het interieur uiteenlopend.

Ter inspiratie zijn een aantal voorbeelden van uiteenlopende gietvloeren hieronder te zien.

Eerder bekeken pagina's