Epoxy gietvloer

(14 Reviews)
1184

Eén van de varianten van gietvloeren is de epoxy gietvloer (EP). Het verschil met de polyurethaan gietvloer is dat de epoxy gietvloer erg hard is. Door deze hardheid is de epoxy gietvloer erg geschikt voor industriële ruimtes. Het materiaal van een epoxy gietvloer is twee keer zo sterk als beton en tegelijkertijd stukken lichter. De vloer is perfect als je een vloer moet hebben die veel te verduren heeft, zoals mechanische of chemische belastingen. 

Voordelen epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer heeft veel voordelen. Hier staan ze voor je op een rijtje:
• ideaal voor slagerijen, fabrieken, winkels
• naadloos en daardoor vloeistofdicht
• eenvoudig schoon te houden en bijzonder hygiënisch
• ijzersterk en bestand tegen zuren en chemicaliën
• slag- en stootvast
• leverbaar in veel kleuren en afwerkingen

Onderhoud epoxy gietvloer

Wil je de epoxy gietvloer dagelijks onderhouden, dan kan je dit het beste doen met een stofwisser, een stofzuiger met parketborstel of een zachte bezem. Pas op met zand, want dit is voor de epoxy gietvloer niet bevorderlijk en veroorzaakt krassen. Je kan de epoxy gietvloer ook nat reinigen; het liefst met niet-agressieve schoonmaakmiddelen. Tip: gebruik niet te veel zeep, want dan kan je vloer een doffe uitstraling krijgen.

Kostprijs epoxy gietvloer

De prijs van een epoxy gietvloer hangt af van de oppervlakte en wat voor afwerking de gietvloer krijgt. Gemiddeld betaal je tussen de €75 en €130 per vierkante meter epoxy gietvloer. Aangezien gietvloerspecialisten vrij zijn hun eigen prijzen te bepalen, raden we je aan offertes te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je de beste deal vindt!

Offertes epoxy gietvloer vergelijken?

Wil je weten of de epoxy gietvloer de beste gietvloer is voor jouw ruimte en ben je benieuwd naar de kosten? Via Solvari kan je tot wel vijf offertes ontvangen van aangesloten gietvloerspecialisten. Zij brengen gratis en vrijblijvend offertes uit en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Eerder bekeken pagina's