Gietvloer in combinatie met vloerverwarming

(10 Reviews)
1184

Een veelgestelde en vooral ook logische vraag wanneer je een gietvloer aan wil schaffen is: ’’Is een gietvloer te combineren met een vloerverwarming?’’. Het antwoord hierop is heel simpel, een gietvloer is perfect te combineren met vloerverwarming en brengt zelfs voordelen met zich mee. 

De meest gebruikte vorm van een gietvloer in combinatie met vloerverwarming is de polyurethane gietvloer. Deze bestaat namelijk uit een dunnere laag.Als je over een vloerverwarming beschikt wil je natuurlijk dat het rendement zo hoog mogelijk is. Hiervoor is het belangrijk dat de vloer niet over te veel isolerend vermogen beschikt. Je wil natuurlijk wel dat de leefruimte snel warm genoeg is.

Voordelen gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Gietvloeren bestaan uit een relatief dunne laag. Hierdoor zal de warmte zonder moeite de woonruimte bereiken. Gietvloeren beschikken daarbij, door de verschillende lagen waaruit zij bestaan, over een optimale warmteverdeling. Je merkt snel genoeg merken dat de gietvloer de warmte optimaal verdeelt per vierkante meter. 

Een gietvloer heeft een energiebesparende werking als het gaat om warmtebehoud. Ideaal om bijvoorbeeld in de wintermaanden op je blote voeten door het huis te lopen. Daarnaast loop je bij een gietvloer nooit het gevaar om bijvoorbeeld in gleuf te stappen.

Van een gietvloer in combinatie met vloerverwarming heb je ook in de zomermaanden veel plezier. Bij de nieuwere vloerverwarmingssystemen kan je koud water door de vloerverwarming laten lopen, waardoor de temperatuur in je huis tijdens de warme zomerdagen een paar graden daalt.

Eerder bekeken pagina's