Houten vloer

(11 Reviews)
1180

Houten vloeren hebben een rustgevende en authentieke uitstraling. Ze passen prachtig in zowel klassieke als strakke inrichtingen. Doordat er verschillende houtsoorten en kleurafwerkingen mogelijk zijn, is een houten vloer voor ieder interieur een mooie optie. Daarnaast zien houten vloeren er tijdloos uit en is het mede daardoor een eenmalige aankoop.

Massief houten vloer

Een massief houten vloer is stevig en duurzaam. De constructielaag is van beton en de vloerafwerking van hout. Deze vloer gaat enorm lang mee (afhankelijk van het aantal schuurbeurten), is net als alle andere houten vloeren gevoelig voor vocht en niet goed bestand tegen vlekken. Een massief houten vloer is niet geschikt om op een ondervloer met vloerverwarming te leggen.

Multiplank

Een multiplank-vloer bestaat over het algemeen uit planken van 15 mm dik. Deze planken zijn samengesteld uit berken van goede kwaliteit. Daar is een massieve toplaag op gelijmd. Multiplank is prima geschikt om te combineren met vloerverwarming. En als je deze vloer hebt liggen, zie je eigenlijk geen verschil met een vloer van massief hout.

Lamelparket

Lamelparket is net als multiplank een samengesteld product. De onderbouw is van iets mindere kwaliteit dan de multiplank, omdat het vaak om resthout gaat. Daar bovenop is een massieve toplaag gelijmd van maximaal 3 mm. Het grote verschil is dat lamelparket de warmte die van vloerverwarming komt minder goed geleidt dan de multiplank. Maar ook hier geldt dat je eigenlijk geen verschil ziet met een massieve vloer.

Levensduur van een houten vloer

De finish-laag van de houten vloer bepaalt de levensduur. De finish kan bestaan uit lak, harde wax of olie en staat los van de kleurafwerking. Met goed onderhoud verleng je de levensduur van je houten vloer enorm!

Offertes en advies ontvangen voor een houten vloer?

Ben je benieuwd welke houten vloer het best past bij je woning en je smaak? Kom gratis en vrijblijvend in contact met de bij ons aangesloten specialisten. Zij geven je passend advies en maken prijsoverzichten op maat. Zo ontdek je je ideale vloer en je beste deal.

Eerder bekeken pagina's