Vul hieronder je gegevens in en ontvang gratis offertes van betrouwbare vakmensen  
Je postcode

(39 Reviews)
1862

Hoe werkt het?

Stap 1:

Vul de vragen in, start met je postcode hierboven

 

Stap 2:

Kom in contact met maximaal 4 vakmensen uit jouw regio

 

Stap 3:

Vergelijk offertes en bespaar honderden euro's

 

Wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp?

Is je huis nog niet zo goed geïsoleerd, maar wil je wel duurzaam verwarmen? Kies dan voor een hybride warmtepomp! Dit is een lucht-water warmtepomp die samenwerkt met je CV-ketel. Dit zijn de voordelen:

 Duurzame verwarming: een hybride systeem bepaalt automatisch de meest voordelige energiebron: elektriciteit of gas. Kan de warmtepomp niet genoeg warmte uit de lucht halen? Dan springt je gasketel gewoon bij.

 Verrassend goedkoop: een hybride systeem is erg voordelig. Dat komt door de lage prijs van de warmtepomp én door de subsidie die je krijgt. Zo is een hybride warmtepomp al te plaatsen voor € 3.800! 

 Korte terugverdientijd: een hybride warmtepomp is relatief goedkoop én je bespaart flink. Hierdoor ligt de gemiddelde terugverdientijd rond de 10 jaar.

 Simpele installatie: er is geen grote renovatie nodig voor de plaatsing van een hybride warmtepomp. Een installateur sluit de pomp aan op je huidige cv-systeem. Je kan je leidingen en radiatoren dus gewoon houden.

Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is relatief goedkoop in aanschaf. Zo mag je rekenen op € 6.000 - 9.000 (excl. btw en subsidie, incl. plaatsing). En kom je in aanmerking voor een subsidie? Dan bespaar je flink! Dit zijn de mogelijkheden:

 ISDE: via de Investeringssubsidie Duurzame Energie kan je flink besparen op jouw hybride warmtepomp. Het bedrag voor deze subsidie begint vanaf € 500, maar loopt al snel op naar € 2.500!

 Energiebespaarlening: heb je ondanks de ISDE niet genoeg budget voor een warmtepomp? Dan is er nog de Energiebespaarlening. Zo kan je nog € 1.000 tot 27.000 lenen om je huis te verduurzamen. 

 Gemeentelijke subsidies: ook sommige gemeenten reiken subsidies uit voor een warmtepomp. Vraag er dus zeker naar bij jouw gemeente, of vraag advies aan een lokale installateur.

Eerder bekeken pagina's