Keuken verbouwen

1104

Door je keuken te verbouwen kan je de ruimte een heel andere uitstraling geven. Verbouwen is nog best een uitdaging, maar wellicht is het voordeliger om te verbouwen dan een heel nieuwe keuken te laten plaatsen. Als je kiest voor een verbouwing, is het slim om rekening te houden met een aantal dingen.

Ten eerste: vraag jezelf voordat je daadwerkelijk laat verbouwen af of je nog helemaal blij bent met de huidige indeling van je keuken. Het is zonde als je maar half werk laat uitvoeren! Mocht je tot de conclusie komen dat de indeling van je keuken veranderd moet worden, dan moet je er rekening mee houden dat er misschien leidingen verlegd moeten worden.

Heb je al inbouwapparatuur en wil je dat eigenlijk niet opnieuw aanschaffen? Kies dan een keuken waar jouw inbouwapparatuur prima bij past. Ga ook van tevoren na of je een nieuw aanrechtblad nodig hebt, of alle kastjes of kastdeurtjes vervangen moeten worden en dergelijke. Dit om teleurstellingen qua uiteindelijke uitstraling of prijs te voorkomen. Let er ook goed op of de afvoer in je keuken nog goed werkt. Het is zonde als je de keuken hebt gerenoveerd en er na een paar weken achterkomt dat je afvoer niet meer werkt.

Als laatst raden we je aan om te bedenken wat de gerenoveerde keuken met de waarde van je huis doet als je het wil gaan verkopen. Houd er dus rekening mee, vooral als je een open keuken hebt, dat de verbouwde keuken in het geheel past.

Eerder bekeken pagina's